משלוח חינם מעל 150 ש"ח ; HAN25 לקבלת 25% הנחה לחנוכה
את קציצות העדשים האדומות, אכלתי לראשונה ממעשה ידיה של אחייניתי. קציצות כתומות ואווריריות שיצאו זה עתה מהתנור. היו טעימות מאוד. מייד ביקשתי את המתכון.
המתכון הזה מותאם להכנת הלביבות בעזרת השייפבורגר המכשיר להכנת קציצות והמבורגרים.
שמן זית לטיגון הבצל
חצי צרור פטרוזיליה קצוצה דק
אפשר להוסיף גם שמיר – במידה, שלא ישתלט על הטעם.
ביצה אחת בינונית – מומלץ לטרוף היטב לפני ההוספה לתערובת
3 שיני שום מעוכות
כפית פפריקה אדומה – אפשר גם חריפה
מלח ופלפל לפי הצורך
חצי כוס פירורי לחם ,עדיף מהסוג הכתום, או תחליף
ביצה אחת בינונית – מומלץ לטרוף היטב לפני ההוספה לתערובת
3 שיני שום מעוכות
כפית פפריקה אדומה – אפשר גם חריפה
מלח ופלפל לפי הצורך
שמן זית לטיגון הבצל
חצי צרור פטרוזיליה קצוצה דק
אפשר להוסיף גם שמיר – במידה, שלא ישתלט על הטעם.
שוטפים את העדשים היטב מספר פעמים ומסננים עד שמקבלים מים נקיים.
שמים את העדשים בסיר, ממלאים מים עד שיכסו את העדשים ועוד קצת ומבשלים עד להתרככות העדשים. להקפיד שלא יתרככו יותר מדי. בסיום, מסננים את העדשים ומניחים בצד להתקרר.
בינתיים כשהעדשים מתבשלות, מטגנים במחבת את הבצל הקצות והגזר המגורד עם שמן זית עד שהבצל שקוף.
מערבבים את הגזר עם הבצל תוך כדי טיגון לתערובת אחידה. מניחים בצד את התערובת להתקררות.
לאחר שהעדשים והגזר והבצל התקררו , מכניסים את כל המרכיבים לקערה, מתבלים ומערבבים לעיסה אחידה.
שתפו את הילדים בתהליך העשייה ותקבלו חווית הכנת קציצות מקרבת וזמן איכות עם הילדים.
הילדים ישמחו לעזור ובעיקר לאכול את הקציצות בצורות השמחות.
אם הקציצה לא משתחררת בקלות אפשר לנער אותה בעדינות או להכניס מרית בין הקציצה למשטח הדוחף ולהפריד קלות הקציצה תשתחרר בקלות. אם עדיין לא מסתדר לחצו על הלינק וצפו בוידאו
שחרור קציצה בקלות.
אם הקציצה לא משתחררת בקלות אפשר לנער אותה בעדינות או להכניס מרית בין הקציצה למשטח הדוחף ולהפריד קלות הקציצה תשתחרר בקלות. אם עדיין לא מסתדר לחצו על הלינק וצפו בוידאו
שחרור קציצה בקלות.



מחממים תנור ל 150 מעלות.
מכינים מגש לתנור ועליו נייר אפייה. מברישים את נייר האפייה בשכבה דקה של שמן זית.
לוחצים את הידית מעל לתבנית ומניחים את הקציצה על הנייר אפיה, ממשיכים להכין עוד קציצות בצורות שמחות עד למילוי התבנית או גמר התערובת.
לאחר שהתנור התייצב על 150 מעלות, מכניסים את התבנית ל 10 דקות.
יש לבדוק מדי פעם אם הקציצות מוכנות ולוודא שלא נשרפות. אם עדיין לא מוכן, להכניס לכמה דקות נוספות.
את קציצות העדשים האדומות, אכלתי לראשונה ממעשה ידיה של אחייניתי. קציצות כתומות ואווריריות שיצאו זה עתה מהתנור. היו טעימות מאוד. מייד ביקשתי את המתכון.
שוטפים את העדשים היטב מספר פעמים ומסננים עד שמקבלים מים נקיים.
שמים את העדשים בסיר, ממלאים מים עד שיכסו את העדשים ועוד קצת ומבשלים עד להתרככות העדשים. להקפיד שלא יתרככו יותר מדי. בסיום, מסננים את העדשים ומניחים בצד להתקרר.
בינתיים כשהעדשים מתבשלות, מטגנים במחבת את הבצל הקצוץ והגזר המגורד עם שמן זית עד שהבצל שקוף.
מערבבים את הגזר עם הבצל תוך כדי טיגון לתערובת אחידה. מניחים בצד את התערובת להתקררות.
לאחר שהעדשים והגזר והבצל התקררו , מכניסים את כל המרכיבים לקערה, מתבלים ומערבבים לעיסה אחידה.
ממלאים – את המיכל בתערובת.
מיישרים – את התערובת בצורה ומסירים את השאריות עד לקבלת צורה נקיה ושטוחה.
לוחצים – את הידית מעל לתבנית ומשחררים את הקציצה על נייר האפייה.
שתפו את הילדים בתהליך העשייה ותקבלו חווית הכנת קציצות מקרבת וזמן איכות עם הילדים. הילדים ישמחו לעזור ובעיקר לאכול את הקציצות בצורות השמחות.
אם רוצים צורה שמחה אחרת פשוט מחליפים את הצורה על ידי ניתוק הידית מהדוחף והמיכל והרכבת דוחף ומיכל של הצורה השמחה הרצויה.
אם עדיין לא מסתדר לחצו על הלינק וצפו בוידאו החלפת צורה בקלות.
אם הקציצה לא משתחררת בקלות אפשר לנער אותה בעדינות או להכניס מרית בין הקציצה למשטח הדוחף ולהפריד קלות הקציצה תשתחרר בקלות. אם עדיין לא מסתדר לחצו על הלינק וצפו בוידאו שחרור קציצה בקלות.