משלוח חינם מעל 150 ש"ח ; HAN25 לקבלת 25% הנחה לחנוכה

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

קציצות המבורגר בטטה סגולה טבעוניות

קציצות טבעוניות ועוד מבטטה סגולה, לא הכרתי עד שקיבלתי מאביגיל – כן, זו מ "מה היה הרמב"ם אומר" בפייסבוק ועוד. מומחית לתזונה, וולנס, העצמה נשית ועוד.

המתכון הזה מותאם להכנת הלביבות בעזרת השייפבורגר המכשיר להכנת קציצות והמבורגרים.

מה ברשימה:

  • שפריץ שמן לטיגון
  • מעט שמן קוקוס לטיגון
  • תבלינים (מלח פלפל פפריקה צ׳ילי)
  • 4 כפות קמח חומוס קלוי (לגונדי)
  • בטטה סגולה מגורדת
  • 2 זוקיני מגורדים
  • בצל בינוני
  • בטטה סגולה מגורדת
  • 2 זוקיני מגורדים
  • בצל בינוני
  • מעט שמן קוקוס לטיגון
  • תבלינים (מלח פלפל פפריקה צ׳ילי)
  • 4 כפות קמח חומוס קלוי (לגונדי)
  • שפריץ שמן זית

זה מה שתצרכו להכנת הצורות המדוייקות

קדימה לעבודה

הכנת התערובת לקציצות צמחוניות מרובות ירקות

קוצצים את הבצל ומטגנים במעט שמן קוקוס עד שהופך שקוף.

מגרדים את הבטטה ואת הזוקיני ומנקזים נוזלים.

שמים בקערה עם התבלינים, הבצל המטוגן והקמח חומוס.

יוצרים תערובת מגובשת  – מערבבים עם היד וסוחטים היטב לאיחוד המרכיבים.

כדי שהקציצות תצאה בצורות שמחות מדוייקות ככל האפשר,

מומלץ לוודא שהתערובת יציבה ובעלת גוף אך לא נוזלית מדי או מוצקה מדי.

בוחרים את אחת הצורות השמחות של השייפבורגר וקוצצים קציצות בקלות לפי 1 - 2
תהליך הכנה
1
ממלאים- את המיכל בתערובת.
2
מיישרים - את התערובת בצורה ומסירים את השאריות עד לקבלת צורה נקיה ושטו ממלאים
3
לוחצים - את הידית מעל לתבנית ומשחררים את הקציצה על נייר האפי ממלאים

שתפו את הילדים בתהליך העשייה ותקבלו חווית הכנת קציצות מקרבת וזמן איכות עם הילדים.
הילדים ישמחו לעזור ובעיקר לאכול את הקציצות בצורות השמחות.

אם הקציצה לא משתחררת בקלות אפשר לנער אותה בעדינות או להכניס מרית בין הקציצה למשטח הדוחף ולהפריד קלות הקציצה תשתחרר בקלות. אם עדיין לא מסתדר לחצו על הלינק וצפו בוידאו
שחרור קציצה בקלות.

אם הקציצה לא משתחררת בקלות אפשר לנער אותה בעדינות או להכניס מרית בין הקציצה למשטח הדוחף ולהפריד קלות הקציצה תשתחרר בקלות. אם עדיין לא מסתדר לחצו על הלינק וצפו בוידאו
שחרור קציצה בקלות.

תערובת בטטה סגולה
המבורגר בטטה סגולה טבעוני אחרי התנור
קציצות המבורגר טבעוניות בטטה סגולה לפני הכנסה לתנור

הכנה בתנור

 

מחממים תנור ל 150 מעלות.
מכינים מגש לתנור ועליו נייר אפייה. מברישים את נייר האפייה בשכבה דקה של שמן זית.
לוחצים את הידית מעל לתבנית ומניחים את הקציצה על הנייר אפיה, ממשיכים להכין עוד קציצות בצורות שמחות עד למילוי התבנית או גמר התערובת.
לאחר שהתנור התייצב על 150 מעלות, מכניסים את התבנית ל 10 דקות.
יש לבדוק מדי פעם אם הקציצות מוכנות ולוודא שלא נשרפות. אם עדיין לא מוכן, להכניס לכמה דקות נוספות.

הכנה במחבת

מחממים שמן לטיגון במחבת ומחכים שיתחמם כראוי.
מעבירים בעדינות את הקציצות שהכנתם עם ה Shape Burger לתוך המחבת ומטגנים משני הצדדים עד לקבלת קציצה שחומה וקריספית. 
חשוב – בזמן שהופכים את הקציצות, יש לעשות זאת בעדינות כדי לשמור על צורת הקציצה.

אחרי הטיגון, מומלץ להניח על רשת קירור לניקוז השמן העודף.

הכנה ב- AIR FRYER

מניחים נייר אפיה על המגש.
מתיזים טיפות שמן זית על הנייר אפיה או מורחים שכבה דקה בעזרת מברשת.
קוצצים קציצות ומניחים בזהירות על הנייר אפיה שבתוך האייר פריי.

לא להניח קציצה על קציצה.


בשביל הפעם הראשונה, מפעילים על חום של 180 מעלות למשך 10 דקות.
בודקים את מצב הקציצה, אם עדיין לא מוכנה, מוסיפים עוד סיבובים של 3 דקות כל פעם,
עד שהקציצה מוכנה ולא שרופה.

(: בתאבון

קציצות המבורגר בטטה סגולה טבעוניות

קציצות טבעוניות ועוד מבטטה סגולה, לא הכרתי עד שקיבלתי מאביגיל בן עמי – כן, זו מ "מה היה הרמב"ם אומר" בפייסבוק ועוד. מומחית לתזונה, וולנס, העצמה נשית ועוד.

המתכון הזה מותאם להכנת הלביבות בעזרת השייפבורגר המכשיר להכנת קציצות והמבורגרים.

זה מה שתצרכו להכנת הצורות המדוייקות

קדימה לעבודה

הכנת התערובת לקציצות בטטה סגולה טבעונית

קוצצים את הבצל ומטגנים במעט שמן קוקוס עד שהופך שקוף.

מגרדים את הבטטה ואת הזוקיני ומנקזים נוזלים

ושמים בקערה עם התבלינים, הבצל המטוגן והקמח חומוס.

יוצרים תערובת מגובשת  – מערבבים עם היד וסוחטים היטב לאיחוד המרכיבים.

 כדי שהקציצות תצאה בצורות שמחות מדוייקות ככל האפשר,

מומלץ לוודא שהתערובת יציבה ובעלת גוף אך לא נוזלית מדי או מוצקה מדי.

בוחרים את אחת הצורות השמחות של השייפבורגר וקוצצים קציצות בקלות לפי 1 - 2 - 3

ממלאים – את המיכל בתערובת.

מיישרים – את התערובת בצורה ומסירים את השאריות עד לקבלת צורה נקיה ושטוחה.

לוחצים – את הידית מעל לתבנית ומשחררים את הקציצה על נייר האפייה.

שתפו את הילדים בתהליך העשייה ותקבלו חווית הכנת קציצות מקרבת וזמן איכות עם הילדים. הילדים ישמחו לעזור ובעיקר לאכול את הקציצות בצורות השמחות.

אם רוצים צורה שמחה אחרת פשוט מחליפים את הצורה על ידי ניתוק הידית מהדוחף והמיכל והרכבת דוחף ומיכל של הצורה השמחה הרצויה.
אם עדיין לא מסתדר לחצו על הלינק וצפו בוידאו החלפת צורה בקלות.

אם הקציצה לא משתחררת בקלות אפשר לנער אותה בעדינות או להכניס מרית בין הקציצה למשטח הדוחף ולהפריד קלות הקציצה תשתחרר בקלות. אם עדיין לא מסתדר לחצו על הלינק וצפו בוידאו שחרור קציצה בקלות.

תפריט נגישות