משלוח חינם מעל 150 ש"ח ; HAN25 לקבלת 25% הנחה לחנוכה
קציצות תרד, אהובות עלי מאז שהייתי ילד, שהכינה אימי. קציצות חמות וקלילות שיצאו זה עתה מהמחבת. ההמתנה שיתקררו קצת כדי שהלשון לא תיכווה, זה אחד הזכרונות מילדותי.
המתכון הזה מותאם להכנת הלביבות בעזרת השייפבורגר המכשיר להכנת קציצות והמבורגרים.
400 גרם שקית עלי תרד בייבי שטופים – מספיק ל 9 קציצות בערך.
מטגנים את הבצל עם 2 כפות שמן זית עד שהופך שקוף.
מרתיחים מים בסיר וחולטים את התרד – משרים את העלים בתוך המים הרותחים למשך 10-15 שניות. לא יותר.
מנקזים את הנוזלים מהתרד החלוט, כמה שיותר.
קוצצים את העלים דק – אני משתמש בסכין חדה על קרש חיתוך. אפשר להשתמש בקוצצים חשמליים. להיזהר לא לקצוץ יותר מדי שהעלים לא ייטחנו יותר מדי ויאבדו את המרקם שלהם.
מערבבים בקערה את הבצל המטוגן, התרד הקצוץ, מלח, פלפל, ביצה ופרורי הלחם עד לקבלת תערובת אחידה.
כדי שהקציצות תצאה בצורות שמחות מדוייקות ככל האפשר, מומלץ לוודא שהתערובת יציבה ובעלת גוף אך לא נוזלית מדי או מוצקה מדי.
שתפו את הילדים בתהליך העשייה ותקבלו חווית הכנת קציצות מקרבת וזמן איכות עם הילדים.
הילדים ישמחו לעזור ובעיקר לאכול את הקציצות בצורות השמחות.
אם הקציצה לא משתחררת בקלות אפשר לנער אותה בעדינות או להכניס מרית בין הקציצה למשטח הדוחף ולהפריד קלות הקציצה תשתחרר בקלות. אם עדיין לא מסתדר לחצו על הלינק וצפו בוידאו
שחרור קציצה בקלות.
אם הקציצה לא משתחררת בקלות אפשר לנער אותה בעדינות או להכניס מרית בין הקציצה למשטח הדוחף ולהפריד קלות הקציצה תשתחרר בקלות. אם עדיין לא מסתדר לחצו על הלינק וצפו בוידאו
שחרור קציצה בקלות.



מחממים תנור ל 150 מעלות.
מכינים מגש לתנור ועליו נייר אפייה. מברישים את נייר האפייה בשכבה דקה של שמן זית.
לוחצים את הידית מעל לתבנית ומניחים את הקציצה על הנייר אפיה, ממשיכים להכין עוד קציצות בצורות שמחות עד למילוי התבנית או גמר התערובת.
לאחר שהתנור התייצב על 150 מעלות, מכניסים את התבנית ל 10 דקות.
יש לבדוק מדי פעם אם הקציצות מוכנות ולוודא שלא נשרפות. אם עדיין לא מוכן, להכניס לכמה דקות נוספות.
מחממים שמן לטיגון במחבת ומחכים שיתחמם כראוי.
מעבירים בעדינות את הקציצות שהכנתם עם ה Shape Burger לתוך המחבת ומטגנים משני הצדדים עד לקבלת קציצה שחומה וקריספית.
חשוב – בזמן שהופכים את הקציצות, יש לעשות זאת בעדינות כדי לשמור על צורת הקציצה.
אחרי הטיגון, מומלץ להניח על רשת קירור לניקוז השמן העודף.
מניחים נייר אפיה על המגש.
מתיזים טיפות שמן זית על הנייר אפיה או מורחים שכבה דקה בעזרת מברשת.
קוצצים קציצות ומניחים בזהירות על הנייר אפיה שבתוך האייר פריי.
לא להניח קציצה על קציצה.
בשביל הפעם הראשונה, מפעילים על חום של 180 מעלות למשך 10 דקות.
בודקים את מצב הקציצה, אם עדיין לא מוכנה, מוסיפים עוד סיבובים של 3 דקות כל פעם,
עד שהקציצה מוכנה ולא שרופה.
קציצות תרד, אהובות עלי מאז שהייתי ילד, שהכינה אימי. קציצות חמות וקלילות שיצאו זה עתה מהמחבת. ההמתנה שיתקררו קצת כדי שהלשון לא תיכווה, זה אחד הזכרונות מילדותי.
המתכון הזה מותאם להכנת הלביבות בעזרת השייפבורגר המכשיר להכנת קציצות והמבורגרים.
מטגנים את הבצל עם 2 כפות שמן זית עד שהופך שקוף.
מרתיחים מים בסיר וחולטים את התרד – משרים את העלים בתוך המים הרותחים למשך 10-15 שניות. לא יותר.
מנקזים את הנוזלים מהתרד החלוט, כמה שיותר.
קוצצים את העלים דק – אני משתמש בסכין חדה על קרש חיתוך. אפשר להשתמש בקוצצים חשמליים. להיזהר לא לקצוץ יותר מדי שהעלים לא ייטחנו יותר מדי ויאבדו את המרקם שלהם.
מערבבים בקערה את הבצל המטוגן, התרד הקצוץ, מלח, פלפל, ביצה ופרורי הלחם עד לקבלת תערובת אחידה.
כדי שהקציצות תצאה בצורות שמחות מדוייקות ככל האפשר, מומלץ לוודא שהתערובת יציבה ובעלת גוף אך לא נוזלית מדי או מוצקה מדי.
ממלאים – את המיכל בתערובת.
מיישרים – את התערובת בצורה ומסירים את השאריות עד לקבלת צורה נקיה ושטוחה.
לוחצים – את הידית מעל לתבנית ומשחררים את הקציצה על נייר האפייה.
שתפו את הילדים בתהליך העשייה ותקבלו חווית הכנת קציצות מקרבת וזמן איכות עם הילדים. הילדים ישמחו לעזור ובעיקר לאכול את הקציצות בצורות השמחות.
אם רוצים צורה שמחה אחרת פשוט מחליפים את הצורה על ידי ניתוק הידית מהדוחף והמיכל והרכבת דוחף ומיכל של הצורה השמחה הרצויה.
אם עדיין לא מסתדר לחצו על הלינק וצפו בוידאו החלפת צורה בקלות.
אם הקציצה לא משתחררת בקלות אפשר לנער אותה בעדינות או להכניס מרית בין הקציצה למשטח הדוחף ולהפריד קלות הקציצה תשתחרר בקלות. אם עדיין לא מסתדר לחצו על הלינק וצפו בוידאו שחרור קציצה בקלות.