משלוח חינם מעל 150 ש"ח ; HAN25 לקבלת 25% הנחה לחנוכה

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

קציצות תרד מטוגנות

קציצות תרד, אהובות עלי מאז שהייתי ילד, שהכינה אימי. קציצות חמות וקלילות שיצאו זה עתה מהמחבת. ההמתנה שיתקררו קצת כדי שהלשון לא תיכווה, זה אחד הזכרונות מילדותי.

המתכון הזה מותאם להכנת הלביבות בעזרת השייפבורגר המכשיר להכנת קציצות והמבורגרים.

מה ברשימה:

  •  פלפל
  • 2 שיני שום כתושות
  • שמן לטיגון
    •  ביצה בינונית
    • רבע גוס פירורי לחם או תחליף
    • מלח
  • 400 גרם שקית עלי תרד בייבי שטופים  – מספיק ל 9 קציצות בערך.

  • בצל בינוני קצוץ דק
  • 400 גק שית עלי תרד בייבי שטופים – ל 9 קציצות בערך
  • בצל בינוני קצוץ דק
  • ביצה בינונית
  • רבע כוס פירורי לחם או תחליף
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 2 שיני שום כתושות
  • שמן לטיגון

זה מה שתצרכו להכנת הצורות המדוייקות

קדימה לעבודה

הכנת התערובת לקציצות צמחוניות מרובות ירקות

מטגנים את הבצל עם 2 כפות שמן זית עד שהופך שקוף.

מרתיחים מים בסיר וחולטים את התרד – משרים את העלים בתוך המים הרותחים למשך 10-15 שניות. לא יותר.
מנקזים את הנוזלים מהתרד החלוט, כמה שיותר.

קוצצים את העלים דק – אני משתמש בסכין חדה על קרש חיתוך. אפשר להשתמש בקוצצים חשמליים. להיזהר לא לקצוץ יותר מדי שהעלים לא ייטחנו יותר מדי ויאבדו את המרקם שלהם.

מערבבים בקערה את הבצל המטוגן, התרד הקצוץ, מלח, פלפל, ביצה ופרורי הלחם עד לקבלת תערובת אחידה.

כדי שהקציצות תצאה בצורות שמחות מדוייקות ככל האפשר, מומלץ לוודא שהתערובת יציבה ובעלת גוף אך לא נוזלית מדי או מוצקה מדי.

בוחרים את אחת הצורות השמחות של השייפבורגר וקוצצים קציצות בקלות לפי 1 - 2
תהליך הכנה
1
ממלאים- את המיכל בתערובת.
2
מיישרים - את התערובת בצורה ומסירים את השאריות עד לקבלת צורה נקיה ושטו ממלאים
3
לוחצים - את הידית מעל לתבנית ומשחררים את הקציצה על נייר האפי ממלאים

שתפו את הילדים בתהליך העשייה ותקבלו חווית הכנת קציצות מקרבת וזמן איכות עם הילדים.
הילדים ישמחו לעזור ובעיקר לאכול את הקציצות בצורות השמחות.

אם הקציצה לא משתחררת בקלות אפשר לנער אותה בעדינות או להכניס מרית בין הקציצה למשטח הדוחף ולהפריד קלות הקציצה תשתחרר בקלות. אם עדיין לא מסתדר לחצו על הלינק וצפו בוידאו
שחרור קציצה בקלות.

אם הקציצה לא משתחררת בקלות אפשר לנער אותה בעדינות או להכניס מרית בין הקציצה למשטח הדוחף ולהפריד קלות הקציצה תשתחרר בקלות. אם עדיין לא מסתדר לחצו על הלינק וצפו בוידאו
שחרור קציצה בקלות.

קציצות תרד לפני הכנסה לתנור
תערובת קציצות תרד

הכנה בתנור

 מחממים תנור ל 150 מעלות.
מכינים מגש לתנור ועליו נייר אפייה. מברישים את נייר האפייה בשכבה דקה של שמן זית.
לוחצים את הידית מעל לתבנית ומניחים את הקציצה על הנייר אפיה, ממשיכים להכין עוד קציצות בצורות שמחות עד למילוי התבנית או גמר התערובת.
לאחר שהתנור התייצב על 150 מעלות, מכניסים את התבנית ל 10 דקות.
יש לבדוק מדי פעם אם הקציצות מוכנות ולוודא שלא נשרפות. אם עדיין לא מוכן, להכניס לכמה דקות נוספות.

הכנה במחבת

מחממים שמן לטיגון במחבת ומחכים שיתחמם כראוי.
מעבירים בעדינות את הקציצות שהכנתם עם ה Shape Burger לתוך המחבת ומטגנים משני הצדדים עד לקבלת קציצה שחומה וקריספית. 
חשוב – בזמן שהופכים את הקציצות, יש לעשות זאת בעדינות כדי לשמור על צורת הקציצה.

אחרי הטיגון, מומלץ להניח על רשת קירור לניקוז השמן העודף.

הכנה ב- AIR FRYER

מניחים נייר אפיה על המגש.
מתיזים טיפות שמן זית על הנייר אפיה או מורחים שכבה דקה בעזרת מברשת.
קוצצים קציצות ומניחים בזהירות על הנייר אפיה שבתוך האייר פריי.

לא להניח קציצה על קציצה.


בשביל הפעם הראשונה, מפעילים על חום של 180 מעלות למשך 10 דקות.
בודקים את מצב הקציצה, אם עדיין לא מוכנה, מוסיפים עוד סיבובים של 3 דקות כל פעם,
עד שהקציצה מוכנה ולא שרופה.

(: בתאבון

קציצות תרד

קציצות תרד, אהובות עלי מאז שהייתי ילד, שהכינה אימי. קציצות חמות וקלילות שיצאו זה עתה מהמחבת. ההמתנה שיתקררו קצת כדי שהלשון לא תיכווה, זה אחד הזכרונות מילדותי.

המתכון הזה מותאם להכנת הלביבות בעזרת השייפבורגר המכשיר להכנת קציצות והמבורגרים.

זה מה שתצרכו להכנת הצורות המדוייקות

קדימה לעבודה

הכנת התערובת לקציצות צמחוניות מרובות ירקות

מטגנים את הבצל עם 2 כפות שמן זית עד שהופך שקוף.

מרתיחים מים בסיר וחולטים את התרד – משרים את העלים בתוך המים הרותחים למשך 10-15 שניות. לא יותר.
מנקזים את הנוזלים מהתרד החלוט, כמה שיותר.

קוצצים את העלים דק – אני משתמש בסכין חדה על קרש חיתוך. אפשר להשתמש בקוצצים חשמליים. להיזהר לא לקצוץ יותר מדי שהעלים לא ייטחנו יותר מדי ויאבדו את המרקם שלהם.

מערבבים בקערה את הבצל המטוגן, התרד הקצוץ, מלח, פלפל, ביצה ופרורי הלחם עד לקבלת תערובת אחידה.

כדי שהקציצות תצאה בצורות שמחות מדוייקות ככל האפשר, מומלץ לוודא שהתערובת יציבה ובעלת גוף אך לא נוזלית מדי או מוצקה מדי.

בוחרים את אחת הצורות השמחות של השייפבורגר וקוצצים קציצות בקלות לפי 1 - 2 - 3

ממלאים – את המיכל בתערובת.

מיישרים – את התערובת בצורה ומסירים את השאריות עד לקבלת צורה נקיה ושטוחה.

לוחצים – את הידית מעל לתבנית ומשחררים את הקציצה על נייר האפייה.

שתפו את הילדים בתהליך העשייה ותקבלו חווית הכנת קציצות מקרבת וזמן איכות עם הילדים. הילדים ישמחו לעזור ובעיקר לאכול את הקציצות בצורות השמחות.

אם רוצים צורה שמחה אחרת פשוט מחליפים את הצורה על ידי ניתוק הידית מהדוחף והמיכל והרכבת דוחף ומיכל של הצורה השמחה הרצויה.
אם עדיין לא מסתדר לחצו על הלינק וצפו בוידאו החלפת צורה בקלות.

אם הקציצה לא משתחררת בקלות אפשר לנער אותה בעדינות או להכניס מרית בין הקציצה למשטח הדוחף ולהפריד קלות הקציצה תשתחרר בקלות. אם עדיין לא מסתדר לחצו על הלינק וצפו בוידאו שחרור קציצה בקלות.

תפריט נגישות