משלוח חינם מעל 150 ש"ח ; HAN25 לקבלת 25% הנחה לחנוכה
קציצות צמחוניות אהובות עלי במיוחד, בעיקר כאשר הן מטוגנות. פחות בריא, אבל טעים.
השימוש בשמן זית לטיגון, לא מזיק. תמיד מזכיר לי את הילדות.
המתכון הזה מותאם להכנת הלביבות בעזרת השייפבורגר המכשיר להכנת קציצות והמבורגרים.
מגרדים בפומפיה/מעבד מזון (פולסים קצרים)א/גזר/קישוא
כדאי לחתוך לאורך כך שהחתיכות המגורדות תהיינה קטנות.
מנקזים את הנוזלים מהירקות המגורדים, כמה שיותר – כדאי לסחוט עם היד או להשאיר כ 20 דק מעל רשת עד לניקוז מלא של כל הנוזלים.
קוצצים את הפטרוזיליה דק, רק עלים ללא הגבעולים – עדיף להשתמש בסכין חדה על קרש חיתוך. .
מערבבים בקערה את הירקות המנוקזים, הפטרוזיליה, ביצים טרופות , מלח, פלפל, כמון ופפריקה עד לקבלת תערובת אחידה. אם מרגישים שהתערובת יבשה להוסיף עוד ביצה..
כדי שהקציצות תצאה בצורות שמחות מדוייקות ככל האפשר, מומלץ לוודא שהתערובת יציבה ובעלת גוף אך לא נוזלית מדי או מוצקה מדי.
שתפו את הילדים בתהליך העשייה ותקבלו חווית הכנת קציצות מקרבת וזמן איכות עם הילדים.
הילדים ישמחו לעזור ובעיקר לאכול את הקציצות בצורות השמחות.
אם הקציצה לא משתחררת בקלות אפשר לנער אותה בעדינות או להכניס מרית בין הקציצה למשטח הדוחף ולהפריד קלות הקציצה תשתחרר בקלות. אם עדיין לא מסתדר לחצו על הלינק וצפו בוידאו
שחרור קציצה בקלות.
אם הקציצה לא משתחררת בקלות אפשר לנער אותה בעדינות או להכניס מרית בין הקציצה למשטח הדוחף ולהפריד קלות הקציצה תשתחרר בקלות. אם עדיין לא מסתדר לחצו על הלינק וצפו בוידאו
שחרור קציצה בקלות.



מניחים נייר אפיה על המגש.
מתיזים טיפות שמן זית על הנייר אפיה או מורחים שכבה דקה בעזרת מברשת.
קוצצים קציצות ומניחים בזהירות על הנייר אפיה שבתוך האייר פריי.
לא להניח קציצה על קציצה.
בשביל הפעם הראשונה, מפעילים על חום של 180 מעלות למשך 10 דקות.
בודקים את מצב הקציצה, אם עדיין לא מוכנה, מוסיפים עוד סיבובים של 3 דקות כל פעם,
עד שהקציצה מוכנה ולא שרופה.
מחממים תנור ל 150 מעלות.
מכינים מגש לתנור ועליו נייר אפייה. מברישים את נייר האפייה בשכבה דקה של שמן זית.
לוחצים את הידית מעל לתבנית ומניחים את הקציצה על הנייר אפיה, ממשיכים להכין עוד קציצות בצורות שמחות עד למילוי התבנית או גמר התערובת.
לאחר שהתנור התייצב על 150 מעלות, מכניסים את התבנית ל 10 דקות.
יש לבדוק מדי פעם אם הקציצות מוכנות ולוודא שלא נשרפות. אם עדיין לא מוכן, להכניס לכמה דקות נוספות.
קציצות צמחוניות אהובות עלי במיוחד, בעיקר כאשר הן מטוגנות. כאן הן אפויות – הרבה יותר בריא, ועדיין טעים.
המתכון הזה מותאם להכנת הלביבות בעזרת השייפבורגר המכשיר להכנת קציצות והמבורגרים.
מגרדים בפומפיה/מעבד מזון (פולסים קצרים)א/גזר/קישוא
כדאי לחתוך לאורך כך שהחתיכות המגורדות תהיינה קטנות.
מנקזים את הנוזלים מהירקות המגורדים, כמה שיותר.
כדאי לסחוט עם היד או להשאיר כ 20 דק מעל רשת עד לניקוז מלא של כל הנוזלים.
קוצצים את הפטרוזיליה דק, רק עלים ללא הגבעולים – עדיף להשתמש בסכין חדה על קרש חיתוך.
מערבבים בקערה אתכל המרכיבים עד לקבלת תערובת אחידה.
אם מרגישים שהתערובת יבשה להוסיף עוד ביצה.
כדי שהקציצות תצאה בצורות שמחות מדוייקות ככל האפשר.
מומלץ לוודא שהתערובת יציבה ובעלת גוף אך לא נוזלית מדי או מוצקה מדי.
ממלאים – את המיכל בתערובת.
מיישרים – את התערובת בצורה ומסירים את השאריות עד לקבלת צורה נקיה ושטוחה.
לוחצים – את הידית מעל לתבנית ומשחררים את הקציצה על נייר האפייה.
שתפו את הילדים בתהליך העשייה ותקבלו חווית הכנת קציצות מקרבת וזמן איכות עם הילדים. הילדים ישמחו לעזור ובעיקר לאכול את הקציצות בצורות השמחות.
אם רוצים צורה שמחה אחרת פשוט מחליפים את הצורה על ידי ניתוק הידית מהדוחף והמיכל והרכבת דוחף ומיכל של הצורה השמחה הרצויה.
אם עדיין לא מסתדר לחצו על הלינק וצפו בוידאו החלפת צורה בקלות.
אם הקציצה לא משתחררת בקלות אפשר לנער אותה בעדינות או להכניס מרית בין הקציצה למשטח הדוחף ולהפריד קלות הקציצה תשתחרר בקלות. אם עדיין לא מסתדר לחצו על הלינק וצפו בוידאו שחרור קציצה בקלות.