משלוח חינם מעל 150 ש"ח ; HAN25 לקבלת 25% הנחה לחנוכה
חושבים שפראסה הוא האח הגדול של הבצל הירוק?! טעות, יש לו טעמים עדינים ורעננים, אפשר לטגן אותו, להקפיץ אותו, לעשות ממנו פשטידות ועוד דברים רבים. כאן במיוחד לראש השנה, הכנתי קציצות פראסה מטוגנות, כאשר הפראסה עצמה והבצל מטוגנים לפני הפיכתם לתערובת לטיגון.
במתכון שפורסם באתר, קציצות פראסה מטוגנות 1, המתכון דומה מאוד, רק ששם הפראסה והבצל מבושלים
המתכון הזה מותאם להכנת הלביבות בעזרת השייפבורגר המכשיר להכנת קציצות והמבורגרים.
מטגנים את הבצל והפראסה הקצוצים עד שיהפכו שקופים, ומחכים שיתקררו לגמרי.
טורפים את הביצה ומערבבים את התבליםנים – כך התערבות תהיה יותר הומוגנית.
להעביר לקערה את כל המרכיבים ולערבב יחד לתערובת אחידה
מוודאים שהתערובת יציבה ובעלת גוף. לא יבשה מדי ולא נוזלית מדי.
שתפו את הילדים בתהליך העשייה ותקבלו חווית הכנת קציצות מקרבת וזמן איכות עם הילדים.
הילדים ישמחו לעזור ובעיקר לאכול את הקציצות בצורות השמחות.
אם הקציצה לא משתחררת בקלות אפשר לנער אותה בעדינות או להכניס מרית בין הקציצה למשטח הדוחף ולהפריד קלות הקציצה תשתחרר בקלות. אם עדיין לא מסתדר לחצו על הלינק וצפו בוידאו
שחרור קציצה בקלות.
אם הקציצה לא משתחררת בקלות אפשר לנער אותה בעדינות או להכניס מרית בין הקציצה למשטח הדוחף ולהפריד קלות הקציצה תשתחרר בקלות. אם עדיין לא מסתדר לחצו על הלינק וצפו בוידאו
שחרור קציצה בקלות.




מחממים שמן במחבת.
כאן אפשר לראות שניסיתי משהו חדש עבורי- שמתי נייר אפייה מעוך שיתאים להיקף המחבת ודרכו טיגנתי את הקציצות. פטנט נחמד. כך המחבת נשארת נקייה משמן.
קוצצים את הקציצות לפי השלבים למעלה 1-2-3 ולוחצים את הקציצה ישירות למחבת עם השמן החם.
נזהרים כשמניחים את הקציצה בשמן החם.
משאירים כמה דקות על כל צד עד שמקבלים צבע שחום .
הופכים בזהירות כדי שלמור על הצורה השמחה.
מניחים על רשת צינון להתקררות וניקוז עודפי השמן.
חושבים שפראסה הוא האח הגדול של הבצל הירוק?! טעות, יש לו טעמים עדינים ורעננים, אפשר לטגן אותו, להקפיץ אותו, לעשות ממנו פשטידות ועוד דברים רבים. כאן במיוחד לראש השנה, הכנתי קציצות פראסה מטוגנות, כאשר הפראסה עצמה והבצל מטוגנים לפני הפיכתם לתערובת לטיגון.
במתכון שפורסם באתר, קציצות פראסה מטוגנות 1, המתכון דומה מאוד, רק ששם הפראסה והבצל מבושלים.
המתכון הזה מותאם להכנת הלביבות בעזרת השייפבורגר המכשיר להכנת קציצות והמבורגרים.
מטגנים קלות את הפראסה הקצוצה והבצל הקצוץ עד שיהפכו שקופים. שמים בצד להתקררות.
טורפים את הביצה ומערבבים את התבלינים – כך התערובת תהיה יותר הומוגנית
להעביר לקערה את כל המרכיבים ולערבב יחד לתערובת אחידה.
מוודאים שהתערובת יציבה ובעלת גוף. לא יבשה מדי ולא נוזלית מדי
ממלאים – את המיכל בתערובת.
מיישרים – את התערובת בצורה ומסירים את השאריות עד לקבלת צורה נקיה ושטוחה.
לוחצים – את הידית מעל לתבנית ומשחררים את הקציצה על נייר האפייה.
שתפו את הילדים בתהליך העשייה ותקבלו חווית הכנת קציצות מקרבת וזמן איכות עם הילדים. הילדים ישמחו לעזור ובעיקר לאכול את הקציצות בצורות השמחות.
אם רוצים צורה שמחה אחרת פשוט מחליפים את הצורה על ידי ניתוק הידית מהדוחף והמיכל והרכבת דוחף ומיכל של הצורה השמחה הרצויה.
אם עדיין לא מסתדר לחצו על הלינק וצפו בוידאו החלפת צורה בקלות.
אם הקציצה לא משתחררת בקלות אפשר לנער אותה בעדינות או להכניס מרית בין הקציצה למשטח הדוחף ולהפריד קלות הקציצה תשתחרר בקלות. אם עדיין לא מסתדר לחצו על הלינק וצפו בוידאו שחרור קציצה בקלות.