משלוח חינם מעל 150 ש"ח ; HAN25 לקבלת 25% הנחה לחנוכה

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

קציצות פראסה מטוגנות 2 במחבת (תערובת מטוגנת)

חושבים שפראסה הוא האח הגדול של הבצל הירוק?! טעות, יש לו טעמים עדינים ורעננים, אפשר לטגן אותו, להקפיץ אותו, לעשות ממנו פשטידות ועוד דברים רבים. כאן במיוחד לראש השנה, הכנתי קציצות פראסה מטוגנות, כאשר הפראסה עצמה והבצל מטוגנים לפני הפיכתם לתערובת לטיגון.

במתכון שפורסם באתר, קציצות פראסה מטוגנות 1, המתכון דומה מאוד, רק ששם הפראסה והבצל מבושלים

המתכון הזה מותאם להכנת הלביבות בעזרת השייפבורגר המכשיר להכנת קציצות והמבורגרים.

מה ברשימה:

  •  חצי כפית כורכום
  • חצי כפית חוואיג' למרק
  • חצי כפית פפריקה מתוקה
  • חצי כפית סודה לשתיה
  • חצי כוס פירורי לחם
  • כפית שטוחה מלח
  • פלפל שחור
  • שמן לטיגון
  • כרישה אחת דגולה בלי החלק הירוק ובלי השורש קצוצה דק
  • 2 בצלים גדולים קצוצים דק
  • ביצה אחת גודל L
  • כרישה בינוניות בלי החלק הירוק ובלי השורש קצוצה דק
  • 2 בצלים גדולים קצוצים דק
  • ביצה אחת גודל L
  • חצי כוס פירורי לחם
  • כפית שטוחה מלח
  • פלפל שחור
  • שמן לטיגון
  • חצי כפית כורכום
  • חצי כפית חוואיג' למרק
  • חצי כפית פפריקה מתוקה
  • חצי כפית סודה לשתיה

זה מה שתצרכו להכנת הצורות המדוייקות

קדימה לעבודה

הכנת התערובת לקציצות פראסה מטוגנות 2

מטגנים את הבצל והפראסה הקצוצים עד שיהפכו שקופים, ומחכים שיתקררו לגמרי.

טורפים את הביצה ומערבבים את התבליםנים – כך התערבות תהיה יותר הומוגנית.

להעביר לקערה את כל המרכיבים ולערבב יחד לתערובת אחידה

מוודאים שהתערובת יציבה ובעלת גוף. לא יבשה מדי ולא נוזלית מדי.

בוחרים את אחת הצורות השמחות של השייפבורגר וקוצצים קציצות בקלות לפי 1 - 2
תהליך הכנה
1
ממלאים- את המיכל בתערובת.
2
מיישרים - את התערובת בצורה ומסירים את השאריות עד לקבלת צורה נקיה ושטו ממלאים
3
לוחצים - את הידית מעל לתבנית ומשחררים את הקציצה על נייר האפי ממלאים

שתפו את הילדים בתהליך העשייה ותקבלו חווית הכנת קציצות מקרבת וזמן איכות עם הילדים.
הילדים ישמחו לעזור ובעיקר לאכול את הקציצות בצורות השמחות.

אם הקציצה לא משתחררת בקלות אפשר לנער אותה בעדינות או להכניס מרית בין הקציצה למשטח הדוחף ולהפריד קלות הקציצה תשתחרר בקלות. אם עדיין לא מסתדר לחצו על הלינק וצפו בוידאו
שחרור קציצה בקלות.

אם הקציצה לא משתחררת בקלות אפשר לנער אותה בעדינות או להכניס מרית בין הקציצה למשטח הדוחף ולהפריד קלות הקציצה תשתחרר בקלות. אם עדיין לא מסתדר לחצו על הלינק וצפו בוידאו
שחרור קציצה בקלות.

קציצות פראסה מטוגנות במחבת 2
קציצות פראסה מרכיבים 2
הצעת הגשה עם יוגורט עיזים קציצות פראסה מטוגנות2
קציצות פראסה מטוגנות על רשת צינון

טיגון במחבת

מחממים שמן במחבת. 

כאן אפשר לראות שניסיתי משהו חדש עבורי- שמתי נייר אפייה מעוך שיתאים להיקף המחבת ודרכו טיגנתי את הקציצות. פטנט נחמד. כך המחבת נשארת נקייה משמן.

קוצצים את הקציצות לפי השלבים למעלה 1-2-3 ולוחצים את הקציצה ישירות למחבת עם השמן החם.

נזהרים כשמניחים את הקציצה בשמן החם.

משאירים כמה דקות על כל צד עד שמקבלים צבע שחום .

הופכים בזהירות כדי שלמור על הצורה השמחה.

מניחים על רשת צינון להתקררות וניקוז עודפי השמן.

(: בתאבון

קציצות פראסה מטוגנות 2 במחבת (תערובת מטוגנת)

חושבים שפראסה הוא האח הגדול של הבצל הירוק?! טעות, יש לו טעמים עדינים ורעננים, אפשר לטגן אותו, להקפיץ אותו, לעשות ממנו פשטידות ועוד דברים רבים. כאן במיוחד לראש השנה, הכנתי קציצות פראסה מטוגנות, כאשר הפראסה עצמה והבצל מטוגנים לפני הפיכתם לתערובת לטיגון.

במתכון שפורסם באתר, קציצות פראסה מטוגנות 1, המתכון דומה מאוד, רק ששם הפראסה והבצל מבושלים. 

המתכון הזה מותאם להכנת הלביבות בעזרת השייפבורגר המכשיר להכנת קציצות והמבורגרים.

זה מה שתצרכו להכנת הצורות המדוייקות

קדימה לעבודה

הכנת התערובת לקציצות פראסה מטוגנות 2

מטגנים קלות את הפראסה הקצוצה והבצל הקצוץ עד שיהפכו שקופים. שמים בצד להתקררות.

טורפים את הביצה ומערבבים את התבלינים – כך התערובת תהיה יותר הומוגנית

להעביר לקערה את כל המרכיבים ולערבב יחד לתערובת אחידה.

מוודאים שהתערובת יציבה ובעלת גוף. לא יבשה מדי ולא נוזלית מדי

בוחרים את אחת הצורות השמחות של השייפבורגר וקוצצים קציצות בקלות לפי 1 - 2 - 3

ממלאים – את המיכל בתערובת.

מיישרים – את התערובת בצורה ומסירים את השאריות עד לקבלת צורה נקיה ושטוחה.

לוחצים – את הידית מעל לתבנית ומשחררים את הקציצה על נייר האפייה.

שתפו את הילדים בתהליך העשייה ותקבלו חווית הכנת קציצות מקרבת וזמן איכות עם הילדים. הילדים ישמחו לעזור ובעיקר לאכול את הקציצות בצורות השמחות.

אם רוצים צורה שמחה אחרת פשוט מחליפים את הצורה על ידי ניתוק הידית מהדוחף והמיכל והרכבת דוחף ומיכל של הצורה השמחה הרצויה.
אם עדיין לא מסתדר לחצו על הלינק וצפו בוידאו החלפת צורה בקלות.

אם הקציצה לא משתחררת בקלות אפשר לנער אותה בעדינות או להכניס מרית בין הקציצה למשטח הדוחף ולהפריד קלות הקציצה תשתחרר בקלות. אם עדיין לא מסתדר לחצו על הלינק וצפו בוידאו שחרור קציצה בקלות.

תפריט נגישות