משלוח חינם מעל 150 ש"ח ; HAN25 לקבלת 25% הנחה לחנוכה
חושבים שפראסה הוא האח הגדול של הבצל הירוק?! טעות, יש לו טעמים עדינים ורעננים, אפשר לטגן אותו, להקפיץ אותו, לעשות ממנו פשטידות ועוד דברים רבים. כאן במיוחד לראש השנה, הכנתי קציצות פראסה בתנור, כאשר הפראסה עצמה מבושלת ולא מטוגנת.
המתכון הזה מותאם להכנת הלביבות בעזרת השייפבורגר המכשיר להכנת קציצות והמבורגרים.
קוצצים את הפראסה והבצל לחלקים גדולים ומבשלים עד שהם מתרככים. מוציאים לקערה ומחכים שיתקררו לגמרי.
מעבירים לפודפרוססור וטוחנים את הבצל והפראסה המבושלים.
אפשר להוסיף את שאר המרכיבים לפודפרוססור ולערבב או להעביר לקערה ולערבב יחד לתערובת אחידה
מוודאים שהתערובת יציבה ובעלת גוף. לא יבשה מדי ולא נוזלית מדי.
שתפו את הילדים בתהליך העשייה ותקבלו חווית הכנת קציצות מקרבת וזמן איכות עם הילדים.
הילדים ישמחו לעזור ובעיקר לאכול את הקציצות בצורות השמחות.
אם הקציצה לא משתחררת בקלות אפשר לנער אותה בעדינות או להכניס מרית בין הקציצה למשטח הדוחף ולהפריד קלות הקציצה תשתחרר בקלות. אם עדיין לא מסתדר לחצו על הלינק וצפו בוידאו
שחרור קציצה בקלות.
אם הקציצה לא משתחררת בקלות אפשר לנער אותה בעדינות או להכניס מרית בין הקציצה למשטח הדוחף ולהפריד קלות הקציצה תשתחרר בקלות. אם עדיין לא מסתדר לחצו על הלינק וצפו בוידאו
שחרור קציצה בקלות.






מחממים תנור ל 150 מעלות.
מכינים מגש לתנור ועליו נייר אפייה. מברישים את נייר האפייה בשכבה דקה של שמן זית.
לוחצים את הידית מעל לתבנית ומניחים את הקציצה על הנייר אפיה, ממשיכים להכין עוד קציצות בצורות שמחות עד למילוי התבנית או גמר התערובת.
לאחר שהתנור התייצב על 150 מעלות, מכניסים את התבנית ל 10 דקות.
יש לבדוק מדי פעם אם הקציצות מוכנות ולוודא שלא נשרפות. אם עדיין לא מוכן, להכניס לכמה דקות נוספות.
מניחים נייר אפיה על המגש.
מתיזים טיפות שמן זית על הנייר אפיה או מורחים שכבה דקה בעזרת מברשת.
קוצצים קציצות ומניחים בזהירות על הנייר אפיה שבתוך האייר פריי.
לא להניח קציצה על קציצה.
בשביל הפעם הראשונה, מפעילים על חום של 180 מעלות למשך 10 דקות.
בודקים את מצב הקציצה, אם עדיין לא מוכנה, מוסיפים עוד סיבובים של 3 דקות כל פעם,
עד שהקציצה מוכנה ולא שרופה.
חושבים שפראסה הוא האח הגדול של הבצל הירוק?! טעות, יש לו טעמים עדינים ורעננים, אפשר לטגן אותו, להקפיץ אותו, לעשות ממנו פשטידות ועוד דברים רבים. כאן במיוחד לראש השנה, הכנתי קציצות פראסה בתנור, כאשר הפראסה עצמה מבושלת ולא מטוגנת.
המתכון הזה מותאם להכנת הלביבות בעזרת השייפבורגר המכשיר להכנת קציצות והמבורגרים.
קוצצים את הפראסה והבצל לחלקים גדולים ומבשלים עד שהם מתרככים. מוציאים לקערה ומחכים שיתקררו לגמרי.
מעבירים לפודפורססור וטוחנים את הבצל והפראסה המבושלים .
אפשר להוסיף את שאר המרכיבים לפודפרוססור ולערבב או להעביר לקערה את הכל ולערבב יחד לתערובת אחידה.
מוודאים שהתערובת יציבה ובעלת גוף. לא יבשה מדי ולא נוזלית מדי
ממלאים – את המיכל בתערובת.
מיישרים – את התערובת בצורה ומסירים את השאריות עד לקבלת צורה נקיה ושטוחה.
לוחצים – את הידית מעל לתבנית ומשחררים את הקציצה על נייר האפייה.
שתפו את הילדים בתהליך העשייה ותקבלו חווית הכנת קציצות מקרבת וזמן איכות עם הילדים. הילדים ישמחו לעזור ובעיקר לאכול את הקציצות בצורות השמחות.
אם רוצים צורה שמחה אחרת פשוט מחליפים את הצורה על ידי ניתוק הידית מהדוחף והמיכל והרכבת דוחף ומיכל של הצורה השמחה הרצויה.
אם עדיין לא מסתדר לחצו על הלינק וצפו בוידאו החלפת צורה בקלות.
אם הקציצה לא משתחררת בקלות אפשר לנער אותה בעדינות או להכניס מרית בין הקציצה למשטח הדוחף ולהפריד קלות הקציצה תשתחרר בקלות. אם עדיין לא מסתדר לחצו על הלינק וצפו בוידאו שחרור קציצה בקלות.