משלוח חינם מעל 150 ש"ח ; HAN25 לקבלת 25% הנחה לחנוכה

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

קציצות פראסה צמחוניות אפויות בתנור (תערובת מבושלת)

חושבים שפראסה הוא האח הגדול של הבצל הירוק?! טעות, יש לו טעמים עדינים ורעננים, אפשר לטגן אותו, להקפיץ אותו, לעשות ממנו פשטידות ועוד דברים רבים. כאן במיוחד לראש השנה, הכנתי קציצות פראסה בתנור, כאשר הפראסה עצמה מבושלת ולא מטוגנת. 

המתכון הזה מותאם להכנת הלביבות בעזרת השייפבורגר המכשיר להכנת קציצות והמבורגרים.

מה ברשימה:

  •  אפשר להחליף את הקוואקר ב100 גר פירורי לחם
  • אפשר להחליף גם ב 100 גר קמח מצה בפסח
  • 7 כפות מלאות קוואקר
  • כפית שטוחה מלח
  • פלפל שחור
  • שמן לטיגון
  • 5 כרישות בינוניות בלי החלק הירוק ובלי השורש
  • בצל גדול בלי קליפה
  • 3 ביצים גודל L
  • 5 כרישות בינוניות בלי החלק הירוק ובלי השורש
  • בצל גדול בלי קליפה
  • 3 ביצים גודל L
  • 7 כפות מלאות קוואקר דק
  • כפית שטוחה מלח
  • פלפל שחור
  • שמן לטיגון
  • אפשר במקום קוואקר 100גר פירורי לחם 
  • או 100 גר קמח מצה להכנה לפסח

זה מה שתצרכו להכנת הצורות המדוייקות

קדימה לעבודה

הכנת התערובת לקציצות פראסה אפויות

קוצצים את הפראסה והבצל לחלקים גדולים ומבשלים עד שהם מתרככים. מוציאים לקערה ומחכים שיתקררו לגמרי.

מעבירים לפודפרוססור וטוחנים את הבצל והפראסה המבושלים.

אפשר להוסיף את שאר המרכיבים לפודפרוססור ולערבב או להעביר לקערה ולערבב יחד לתערובת אחידה

מוודאים שהתערובת יציבה ובעלת גוף. לא יבשה מדי ולא נוזלית מדי.

בוחרים את אחת הצורות השמחות של השייפבורגר וקוצצים קציצות בקלות לפי 1 - 2
תהליך הכנה
1
ממלאים- את המיכל בתערובת.
2
מיישרים - את התערובת בצורה ומסירים את השאריות עד לקבלת צורה נקיה ושטו ממלאים
3
לוחצים - את הידית מעל לתבנית ומשחררים את הקציצה על נייר האפי ממלאים

שתפו את הילדים בתהליך העשייה ותקבלו חווית הכנת קציצות מקרבת וזמן איכות עם הילדים.
הילדים ישמחו לעזור ובעיקר לאכול את הקציצות בצורות השמחות.

אם הקציצה לא משתחררת בקלות אפשר לנער אותה בעדינות או להכניס מרית בין הקציצה למשטח הדוחף ולהפריד קלות הקציצה תשתחרר בקלות. אם עדיין לא מסתדר לחצו על הלינק וצפו בוידאו
שחרור קציצה בקלות.

אם הקציצה לא משתחררת בקלות אפשר לנער אותה בעדינות או להכניס מרית בין הקציצה למשטח הדוחף ולהפריד קלות הקציצה תשתחרר בקלות. אם עדיין לא מסתדר לחצו על הלינק וצפו בוידאו
שחרור קציצה בקלות.

קציצות פראסה לפני הכנסה לתנור
קציצות פראסה מרכיבים
קציצות פראסה אפויות בתנור הצעת הגשה
קציצות פראסה ביציאה מהתנור

הכנה בתנור

 

מחממים תנור ל 150 מעלות.
מכינים מגש לתנור ועליו נייר אפייה. מברישים את נייר האפייה בשכבה דקה של שמן זית.
לוחצים את הידית מעל לתבנית ומניחים את הקציצה על הנייר אפיה, ממשיכים להכין עוד קציצות בצורות שמחות עד למילוי התבנית או גמר התערובת.
לאחר שהתנור התייצב על 150 מעלות, מכניסים את התבנית ל 10 דקות.
יש לבדוק מדי פעם אם הקציצות מוכנות ולוודא שלא נשרפות. אם עדיין לא מוכן, להכניס לכמה דקות נוספות.

הכנה ב- AIR FRYER

מניחים נייר אפיה על המגש.
מתיזים טיפות שמן זית על הנייר אפיה או מורחים שכבה דקה בעזרת מברשת.
קוצצים קציצות ומניחים בזהירות על הנייר אפיה שבתוך האייר פריי.

לא להניח קציצה על קציצה.


בשביל הפעם הראשונה, מפעילים על חום של 180 מעלות למשך 10 דקות.
בודקים את מצב הקציצה, אם עדיין לא מוכנה, מוסיפים עוד סיבובים של 3 דקות כל פעם,
עד שהקציצה מוכנה ולא שרופה.

(: בתאבון

קציצות פראסה בתנור (תערובת מבושלת)

חושבים שפראסה הוא האח הגדול של הבצל הירוק?! טעות, יש לו טעמים עדינים ורעננים, אפשר לטגן אותו, להקפיץ אותו, לעשות ממנו פשטידות ועוד דברים רבים. כאן במיוחד לראש השנה, הכנתי קציצות פראסה בתנור, כאשר הפראסה עצמה מבושלת ולא מטוגנת. 

המתכון הזה מותאם להכנת הלביבות בעזרת השייפבורגר המכשיר להכנת קציצות והמבורגרים.

זה מה שתצרכו להכנת הצורות המדוייקות

קדימה לעבודה

הכנת התערובת לקציצות צמחוניות מרובות ירקות

קוצצים את הפראסה והבצל לחלקים גדולים ומבשלים עד שהם מתרככים. מוציאים לקערה ומחכים שיתקררו לגמרי.

מעבירים לפודפורססור וטוחנים את הבצל והפראסה המבושלים . 

אפשר להוסיף את שאר המרכיבים לפודפרוססור ולערבב או להעביר לקערה את הכל ולערבב יחד לתערובת אחידה.

מוודאים שהתערובת יציבה ובעלת גוף. לא יבשה מדי ולא נוזלית מדי

בוחרים את אחת הצורות השמחות של השייפבורגר וקוצצים קציצות בקלות לפי 1 - 2 - 3

ממלאים – את המיכל בתערובת.

מיישרים – את התערובת בצורה ומסירים את השאריות עד לקבלת צורה נקיה ושטוחה.

לוחצים – את הידית מעל לתבנית ומשחררים את הקציצה על נייר האפייה.

שתפו את הילדים בתהליך העשייה ותקבלו חווית הכנת קציצות מקרבת וזמן איכות עם הילדים. הילדים ישמחו לעזור ובעיקר לאכול את הקציצות בצורות השמחות.

אם רוצים צורה שמחה אחרת פשוט מחליפים את הצורה על ידי ניתוק הידית מהדוחף והמיכל והרכבת דוחף ומיכל של הצורה השמחה הרצויה.
אם עדיין לא מסתדר לחצו על הלינק וצפו בוידאו החלפת צורה בקלות.

אם הקציצה לא משתחררת בקלות אפשר לנער אותה בעדינות או להכניס מרית בין הקציצה למשטח הדוחף ולהפריד קלות הקציצה תשתחרר בקלות. אם עדיין לא מסתדר לחצו על הלינק וצפו בוידאו שחרור קציצה בקלות.

תפריט נגישות