משלוח חינם מעל 150 ש"ח ; HAN25 לקבלת 25% הנחה לחנוכה
קציצות עיג'ה הכרתי לראשונה בילדותי דרך השכנים העיראקיים שלי. המשפחה עלתה מעיראק ובקושי ידעו לדבר עיברית. הבן הבכור היה איתי בכיתה ה'. הוזמנתי להתארח וזו היתה הפעם הראשונה שאכלתי את הקציצות הטעימות והטריות שזה עתה הוכנו. הטעם הפך להיות אחד מטעמי הילדות שלי. לאחרונה שיחזרתי את המתכון לקציצות עיג'ה אלו – הזכיר לי את הילדות.
המתכון הזה מותאם להכנת הלביבות בעזרת השייפבורגר המכשיר להכנת קציצות והמבורגרים.
4 תפוחי אדמה מקולפים ומגורדים, במגרדה העדינה.
בצל בינוני מגורד במגרדה העדינה
3 ביצה בינוניות
רבע כוס פירורי לחם או תחליף
חצי חבילה פטרוזיליה שטופה וקצוצה דק
מלח
פלפל
2 שיני שום כתושות
שמן לטיגון
מנקזים את הנוזלים מתפוח האדמה והבצל המגורדים וסוחטים היטב.
מערבבים בקערה את הבצל, תפוחי האדמה, הפטרוזיליה, מלח , פלפל, ביצים ופירורי הלחם עד לקבלת תערובת אחידה
כדי שהקציצות תצאנה בצורות שמחות מדוייקות ככל האפשר, מומלץ לוודא שהתערובת יציבה ובעלת גוף אך לא נוזלית מדי או מוצקה מדי.
שתפו את הילדים בתהליך העשייה ותקבלו חווית הכנת קציצות מקרבת וזמן איכות עם הילדים.
הילדים ישמחו לעזור ובעיקר לאכול את הקציצות בצורות השמחות.
אם הקציצה לא משתחררת בקלות אפשר לנער אותה בעדינות או להכניס מרית בין הקציצה למשטח הדוחף ולהפריד קלות הקציצה תשתחרר בקלות. אם עדיין לא מסתדר לחצו על הלינק וצפו בוידאו
שחרור קציצה בקלות.
אם הקציצה לא משתחררת בקלות אפשר לנער אותה בעדינות או להכניס מרית בין הקציצה למשטח הדוחף ולהפריד קלות הקציצה תשתחרר בקלות. אם עדיין לא מסתדר לחצו על הלינק וצפו בוידאו
שחרור קציצה בקלות.


מניחים נייר אפיה על המגש.
מתיזים טיפות שמן זית על הנייר אפיה או מורחים שכבה דקה בעזרת מברשת.
קוצצים קציצות ומניחים בזהירות על הנייר אפיה שבתוך האייר פריי.
לא להניח קציצה על קציצה.
בשביל הפעם הראשונה, מפעילים על חום של 180 מעלות למשך 10 דקות.
בודקים את מצב הקציצה, אם עדיין לא מוכנה, מוסיפים עוד סיבובים של 3 דקות כל פעם,
עד שהקציצה מוכנה ולא שרופה.
מחממים שמן לטיגון במחבת ומחכים שיתחמם כראוי.
מעבירים בעדינות את הקציצות שהכנתם עם ה Shape Burger לתוך המחבת ומטגנים משני הצדדים עד לקבלת קציצה שחומה וקריספית.
חשוב – בזמן שהופכים את הקציצות, יש לעשות זאת בעדינות כדי לשמור על צורת הקציצה.
מחממים תנור ל 150 מעלות.
מכינים מגש לתנור ועליו נייר אפייה. מברישים את נייר האפייה בשכבה דקה של שמן זית.
לוחצים את הידית מעל לתבנית ומניחים את הקציצה על הנייר אפיה, ממשיכים להכין עוד קציצות בצורות שמחות עד למילוי התבנית או גמר התערובת.
לאחר שהתנור התייצב על 150 מעלות, מכניסים את התבנית ל 10 דקות.
יש לבדוק מדי פעם אם הקציצות מוכנות ולוודא שלא נשרפות. אם עדיין לא מוכן, להכניס לכמה דקות נוספות.
קציצות עיג'ה הכרתי לראשונה בילדותי דרך השכנים העיראקיים שלי. המשפחה עלתה מעיראק ובקושי ידעו לדבר עיברית. הבן הבכור היה איתי בכיתה ה'. הוזמנתי להתארח וזו היתה הפעם הראשונה שאכלתי את הקציצות הטעימות והטריות שזה עתה הוכנו. הטעם הפך להיות אחד מטעמי הילדות שלי. לאחרונה שיחזרתי את המתכון לקציצות עיג'ה אלו – הזכיר לי את הילדות.
מנקזים את הנוזלים מתפוח האדמה והבצל המגורדים וסוחטים היטב..
מערבבים בקערה את הבצל , תפוחי האדמה, הפטרוזיליה, מלח, פלפל, ביצים ופרורי הלחם עד לקבלת תערובת אחידה.
כדי שהקציצות תצאה בצורות שמחות מדוייקות ככל האפשר, מומלץ לוודא שהתערובת יציבה ובעלת גוף אך לא נוזלית מדי או מוצקה מדי.
ממלאים – את המיכל בתערובת.
מיישרים – את התערובת בצורה ומסירים את השאריות עד לקבלת צורה נקיה ושטוחה.
לוחצים – את הידית מעל לתבנית ומשחררים את הקציצה על נייר האפייה.
שתפו את הילדים בתהליך העשייה ותקבלו חווית הכנת קציצות מקרבת וזמן איכות עם הילדים. הילדים ישמחו לעזור ובעיקר לאכול את הקציצות בצורות השמחות.
אם רוצים צורה שמחה אחרת פשוט מחליפים את הצורה על ידי ניתוק הידית מהדוחף והמיכל והרכבת דוחף ומיכל של הצורה השמחה הרצויה.
אם עדיין לא מסתדר לחצו על הלינק וצפו בוידאו החלפת צורה בקלות.
אם הקציצה לא משתחררת בקלות אפשר לנער אותה בעדינות או להכניס מרית בין הקציצה למשטח הדוחף ולהפריד קלות הקציצה תשתחרר בקלות. אם עדיין לא מסתדר לחצו על הלינק וצפו בוידאו שחרור קציצה בקלות.