משלוח חינם מעל 150 ש"ח ; HAN25 לקבלת 25% הנחה לחנוכה
התוודעתי לקציצות עוף רק בשנים האחרונות. טעם שונה מקציצות בקר ברוטב, אך טעים להפליא. סיר חם ומנחם, בייחוד בימי החורף הקרים, כשהאדים עולים מהסיר המהביל, והשעועית והאפונה כתוספת – יאמי.
המתכון הזה מותאם להכנת הלביבות בעזרת השייפבורגר המכשיר להכנת קציצות והמבורגרים.
פחית עגבניות מרוסקות (400 גרם)
2 כפיות מלח
פלפל שחור טחון
כוס מים
בצל לבן גדול קצוץ
2 שיני שום חתוכים לפרוסות דקות
100 גר שעועית ירוקה קפואה ו 100 גר אפונה קפואה
500 גרם חזה עוף טחון – אפשר לטחון בבית או להזמין כבר טחון מהקצב.
2 בצל בינוני מגורד על החורים הקטנים בפומפיה.
500 גרם חזה עוף טחון – אפשר לטחון בבית או להזמין כבר טחון מהקצב.
2 בצל בינוני מגורד על החורים הקטנים בפומפיה.
חופן כוסברה או פטרוזיליה קצוצים.
1 כפית שטוחה בהרת
מלח
פלפל שחור טחון
חצי כוס פירורי פנקו, אפשר גם פירורי לחם
מערבבים בקערה את כל מרכיבי הקציצה עד לקבלת תערובת אחידה.
מומלץ לוודא שהתערובת יציבה ובעלת גוף אך לא נוזלית מדי או מוצקה מדי.
מטגנים את הקציצות השמחות טיגון קצר על אש בינונית עד שתהיינה שחומות משני הצדדים – 3-4 דקות מכל צד.
מעבירים לרשת לצינון וניקוז שמן הטיגון.
נטגן את הבצל הקצוץ בסיר או מחבת עמוקה עד שיהפוך שקוף.
מוסיפים את השום לטיגון קצר – לא יותר מדקה ונוסיף את העגבניות המרוסקות עם התבלינים והמים.
מערבבים טוב לקבלת מרקם אחיד.
נכניס בזהירות את הקציצות לסיר/מחבת ונכסה את הקציצות ברוטב.
נוסיף את השעועית והאפונה הקפואות ונטביע אותן גם בתוך הרוטב.
נכסה את הסיר ונביא לרתיחה.
עם הכיסוי נבשל על אש קטנה 30 דקות . לבדוק מדי פעם את התיבול ולתקן במידת הצורך.
שתפו את הילדים בתהליך העשייה ותקבלו חווית הכנת קציצות מקרבת וזמן איכות עם הילדים.
הילדים ישמחו לעזור ובעיקר לאכול את הקציצות בצורות השמחות.
אם הקציצה לא משתחררת בקלות אפשר לנער אותה בעדינות או להכניס מרית בין הקציצה למשטח הדוחף ולהפריד קלות הקציצה תשתחרר בקלות. אם עדיין לא מסתדר לחצו על הלינק וצפו בוידאו
שחרור קציצה בקלות.
אם הקציצה לא משתחררת בקלות אפשר לנער אותה בעדינות או להכניס מרית בין הקציצה למשטח הדוחף ולהפריד קלות הקציצה תשתחרר בקלות. אם עדיין לא מסתדר לחצו על הלינק וצפו בוידאו
שחרור קציצה בקלות.




התוודעתי לקציצות עוף רק בשנים האחרונות. טעם שונה מקציצות בקר ברוטב, אך טעים להפליא. סיר חם ומנחם, בייחוד בימי החורף הקרים, כשהאדים עולים מהסיר המהביל, והשעועית והאפונה כתוספת – יאמי.
המתכון הזה מותאם להכנת הלביבות בעזרת השייפבורגר המכשיר להכנת קציצות והמבורגרים.
מערבבים בקערה את כל מרכיבי הקציצה עד לקבלת תערובת אחידה.
מומלץ לוודא שהתערובת יציבה ובעלת גוף אך לא נוזלית מדי או מוצקה מדי.
מטגנים את הקציצות השמחות טיגון קצר על אש בינונית עד שתהיינה שחומות משני הצדדים – 3-4 דקות מכל צד.
מעבירים לרשת לצינון וניקוז שמן הטיגון.
נטגן את הבצל הקצוץ בסיר או מחבת עמוקה עד שיהפוך שקוף.
מוסיפים את השום לטיגון קצר – לא יותר מדקה ונוסיף את העגבניות המרוסקות עם התבלינים והמים.
.
מערבבים טוב לקבלת מרקם אחיד.
נכניס בזהירות את הקציצות לסיר/מחבת ונכסה את הקציצות ברוטב.
נוסיף את השעועית והאפונה הקפואות ונטביע אותן גם בתוך הרוטב.
נכסה את הסיר ונביא לרתיחה.
עם הכיסוי נבשל על אש קטנה 30 דקות . לבדוק מדי פעם את התיבול ולתקן במידת הצורך.
ממלאים – את המיכל בתערובת.
מיישרים – את התערובת בצורה ומסירים את השאריות עד לקבלת צורה נקיה ושטוחה.
לוחצים – את הידית מעל לתבנית ומשחררים את הקציצה על נייר האפייה.
שתפו את הילדים בתהליך העשייה ותקבלו חווית הכנת קציצות מקרבת וזמן איכות עם הילדים. הילדים ישמחו לעזור ובעיקר לאכול את הקציצות בצורות השמחות.
אם רוצים צורה שמחה אחרת פשוט מחליפים את הצורה על ידי ניתוק הידית מהדוחף והמיכל והרכבת דוחף ומיכל של הצורה השמחה הרצויה.
אם עדיין לא מסתדר לחצו על הלינק וצפו בוידאו החלפת צורה בקלות.
אם הקציצה לא משתחררת בקלות אפשר לנער אותה בעדינות או להכניס מרית בין הקציצה למשטח הדוחף ולהפריד קלות הקציצה תשתחרר בקלות. אם עדיין לא מסתדר לחצו על הלינק וצפו בוידאו שחרור קציצה בקלות.