משלוח חינם מעל 150 ש"ח ; HAN25 לקבלת 25% הנחה לחנוכה
קציצות דגים אווריריות מלוות אותי מאז ממתמיד, בעיקר בחגים בדרך כלל בטיגון או בסיר.
כאן ניסיתי משהו אחר – באפייה. על פי המלצה של חבר קרוב – בהתחלה הרמתי גבות – קציצות דגים-אפיה?!
התוצאה לא מאכזבת. המתכון כאן מתאים גם לאפיה בתנור או ב AIR FRYER
המתכון הזה מותאם להכנת הלביבות בעזרת השייפבורגר המכשיר להכנת קציצות והמבורגרים.
את הדגים ושיני השום טוחנים במטחנה או קוצצים במעבד מזון בפולסים קצרים.
צריך שהדגים והשום יהפכו לתערובת גרעינית בגודל קטן אבל שלא יהפכו לעיסה.
את הבצל והקישוא, טוחנים בנפרד או קוצצים במעבד מזון או מגרדים על פומפיה – תבחרו…
חשוב -מסננים היטב את הנוזלים מהבצל והקישואים.
את הירק, קוצצים דק – במעבד מזון, בפולסים קצרים כדי שלא יהפכו לעיסה נוזלית.
אני מעדיף לקצוץ עם סכין.
מערבבים בקערה את כל המרכיבים הקצוצים עם מלח, פלפל, ביצה ופרורי הלחם עד לקבלת תערובת אחידה.
כדי שהקציצות תצאה בצורות שמחות מדוייקות ככל האפשר,
מומלץ לוודא שהתערובת יציבה ובעלת גוף אך לא נוזלית מדי או מוצקה מדי.
שתפו את הילדים בתהליך העשייה ותקבלו חווית הכנת קציצות מקרבת וזמן איכות עם הילדים.
הילדים ישמחו לעזור ובעיקר לאכול את הקציצות בצורות השמחות.
אם הקציצה לא משתחררת בקלות אפשר לנער אותה בעדינות או להכניס מרית בין הקציצה למשטח הדוחף ולהפריד קלות הקציצה תשתחרר בקלות. אם עדיין לא מסתדר לחצו על הלינק וצפו בוידאו
שחרור קציצה בקלות.
אם הקציצה לא משתחררת בקלות אפשר לנער אותה בעדינות או להכניס מרית בין הקציצה למשטח הדוחף ולהפריד קלות הקציצה תשתחרר בקלות. אם עדיין לא מסתדר לחצו על הלינק וצפו בוידאו
שחרור קציצה בקלות.



מחממים תנור ל 150 מעלות.
מכינים מגש לתנור ועליו נייר אפייה. מברישים את נייר האפייה בשכבה דקה של שמן זית.
לוחצים את הידית מעל לתבנית ומניחים את הקציצה על הנייר אפיה, ממשיכים להכין עוד קציצות בצורות שמחות עד למילוי התבנית או גמר התערובת.
לאחר שהתנור התייצב על 150 מעלות, מכניסים את התבנית ל 10 דקות.
יש לבדוק מדי פעם אם הקציצות מוכנות ולוודא שלא נשרפות. אם עדיין לא מוכן, להכניס לכמה דקות נוספות.
מניחים נייר אפיה על המגש.
מתיזים טיפות שמן זית על הנייר אפיה או מורחים שכבה דקה בעזרת מברשת.
קוצצים קציצות ומניחים בזהירות על הנייר אפיה שבתוך האייר פריי.
לא להניח קציצה על קציצה.
בשביל הפעם הראשונה, מפעילים על חום של 180 מעלות למשך 10 דקות.
בודקים את מצב הקציצה, אם עדיין לא מוכנה, מוסיפים עוד סיבובים של 3 דקות כל פעם,
עד שהקציצה מוכנה ולא שרופה.
קציצות דגים אווריריות מלוות אותי מאז ממתמיד, בעיקר בחגים בדרך כלל בטיגון או בסיר.
כאן ניסיתי משהו אחר – באפייה. על פי המלצה של חבר קרוב – בהתחלה הרמתי גבות – קציצות דגים-אפיה?!
התוצאה לא מאכזבת. המתכון כאן מתאים גם לאפיה בתנור או ב AIR FRYER
המתכון הזה מותאם להכנת הלביבות בעזרת השייפבורגר המכשיר להכנת קציצות והמבורגרים.
את הדגים ושיני השום טוחנים במטחנה או קוצצים במעבד מזון בפולסים קצרים.
צריך שהדגים והשום יהפכו לתערובת גרעינית בגודל קטן אבל שלא יהפכו לעיסה.
את הבצל והקישוא, טוחנים בנפרד או קוצצים במעבד מזון או מגרדים על פומפיה – תבחרו…
חשוב -מסננים היטב את הנוזלים מהבצל והקישואים
את הירק, קוצצים דק –במעבד מזון, בפולסים קצרים כדי שלא יהפכו לעיסה נוזלית. אני מעדיף לקצוץ עם סכין.
מערבבים בקערה את כל המרכיבים הקצוצים עם מלח, פלפל, ביצה ופרורי הלחם עד לקבלת תערובת אחידה.
כדי שהקציצות תצאה בצורות שמחות מדוייקות ככל האפשר,
מומלץ לוודא שהתערובת יציבה ובעלת גוף אך לא נוזלית מדי או מוצקה מדי.
ממלאים – את המיכל בתערובת.
מיישרים – את התערובת בצורה ומסירים את השאריות עד לקבלת צורה נקיה ושטוחה.
לוחצים – את הידית מעל לתבנית ומשחררים את הקציצה על נייר האפייה.
שתפו את הילדים בתהליך העשייה ותקבלו חווית הכנת קציצות מקרבת וזמן איכות עם הילדים. הילדים ישמחו לעזור ובעיקר לאכול את הקציצות בצורות השמחות.
אם רוצים צורה שמחה אחרת פשוט מחליפים את הצורה על ידי ניתוק הידית מהדוחף והמיכל והרכבת דוחף ומיכל של הצורה השמחה הרצויה.
אם עדיין לא מסתדר לחצו על הלינק וצפו בוידאו החלפת צורה בקלות.
אם הקציצה לא משתחררת בקלות אפשר לנער אותה בעדינות או להכניס מרית בין הקציצה למשטח הדוחף ולהפריד קלות הקציצה תשתחרר בקלות. אם עדיין לא מסתדר לחצו על הלינק וצפו בוידאו שחרור קציצה בקלות.