משלוח חינם מעל 150 ש"ח ; HAN25 לקבלת 25% הנחה לחנוכה
קציצות דגים אדומות, אהובות עלי מאז שהייתי ילד, שהכינה אימי. העונג הזה היה מוגש פעמיים בשנה – בראש השנה ובפסח…כמנה ראשונה חגיגית אחרי הברכות ולפני המרק. בימים אלו, אני מכין את הקציצות ומארח את המשפחה בחג.
המתכון הזה מותאם להכנת הלביבות בעזרת השייפבורגר המכשיר להכנת קציצות והמבורגרים.
מטגנים את הבצל עם 2 כפות שמן זית עד שהופך שקוף.
במטחנת בשר עם החורים הקטנים (או פעמיים עם הגדולים), טוחנים את הדגים, הבצל המטוגן, פרוסת החלה ממנה סוחטים את המים, שיני השום.
לתערובת שנוצרה מוסיפים 2 ביצים (עדיף לטרוף לפני), קמח מצה, והמים ומערבבים לעיסה אחידה. אפשר להשאיר בקערת התערובת של מטחנת הבשר ולהחליף לוו גיטרה ולערבב. כדי שהקציצות תצאה בצורות שמחות מדוייקות ככל האפשר, מומלץ לוודא שהתערובת יציבה ובעלת גוף אך לא נוזלית מדי או מוצקה מדי.
קוצצים את עלי הנענע, פטרוזיליה וסלרי. את גבעולי הסלרי קוצצים לחתיכות באורך של חצי סמ בערך.
מערבבים בקערה את העגבניות הקצוצות/עגבניות מרוסקות, עם השום הכתוש, מלח, פלפל, כל הירוקים עד לקבלת תערובת אחידה.
שתפו את הילדים בתהליך העשייה ותקבלו חווית הכנת קציצות מקרבת וזמן איכות עם הילדים.
הילדים ישמחו לעזור ובעיקר לאכול את הקציצות בצורות השמחות.
אם הקציצה לא משתחררת בקלות אפשר לנער אותה בעדינות או להכניס מרית בין הקציצה למשטח הדוחף ולהפריד קלות הקציצה תשתחרר בקלות. אם עדיין לא מסתדר לחצו על הלינק וצפו בוידאו
שחרור קציצה בקלות.
אם הקציצה לא משתחררת בקלות אפשר לנער אותה בעדינות או להכניס מרית בין הקציצה למשטח הדוחף ולהפריד קלות הקציצה תשתחרר בקלות. אם עדיין לא מסתדר לחצו על הלינק וצפו בוידאו
שחרור קציצה בקלות.




מכינים קציצות דגים לפי שלשת השלבים כפי שמצויין למעלה. מניחים את הקציצות המוכנות על גבי נייר אפיה או כל דבר אחר שישמור על צורת הקציצה.
מכינים קציצות עד לסיום התערובת.
מחממים שמן במחבת ומטגנים את הקציצות חצי טיגון, לא לגמרי. המשך הבישול יהיה בסיר.
למנוסים אפשר להוריד ישירות את הקציצות למחבת בזהירות שלא יתיז שמן חם.
בסיום החצי טיגון, מעבירים את הקציצות לסיר הבישול – אחת ליד השניה ובקומות – בעדינות שלא תתפרקנה.
אם טיגנתם חצי טיגון, הקציצות אמורות להיות מספיק יציבות וחזקות כך שלא תתפרק כאשר אתם עורמים אותן בסיר.
.
אחרי שהעברנו לסיר/סוטאז' את כל הקציצות החצי מטוגנות, שופכים בזהירות את התערובת האדומה, לסיר עד שהקציצות מכוסות באופן מלא.
מנערים קלות את הסיר, כדי שהתערובת האדומה תיכנס לכל הרווחים בין הקציצות.
שמים את הסיר על הגז ואחרי שהתערובת מבעבעת, מעבירים לאש קטנה כחצי שעה.
מומלץ לטעום את התערובת אחרי כ 15 דק ולתקן כפי הצורך.
בסיום, נותנים לתכולת הסיר להתקרר קצת לפני שמוציאים את הקציצות בעדינות ומפרידים מהרוטב.
.
קציצות דגים אדומות, אהובות עלי מאז שהייתי ילד, שהכינה אימי. העונג הזה היה מוגש פעמיים בשנה – בראש השנה ובפסח…כמנה ראשונה חגיגית אחרי הברכות ולפני המרק. בימים אלו, אני מכין את הקציצות ומארח את המשפחה בחג.
מטגנים את הבצל עם 2 כפות שמן זית עד שהופך שקוף.
במטחנת בשר עם החורים הקטנים (או פעמיים עם הגדולים), טוחנים את הדגים, הבצל המטוגן, פרוסת החלה ממנה סוחטים את המים, שיני השום.
לתערובת שנוצרה מוסיפים 2 ביצים (עדיף לטרוף לפני), קמח מצה, והמים ומערבבים לעיסה אחידה. אפשר להשאיר בקערת התערובת של מטחנת הבשר ולהחליף לוו גיטרה ולערבב. כדי שהקציצות תצאה בצורות שמחות מדוייקות ככל האפשר, מומלץ לוודא שהתערובת יציבה ובעלת גוף אך לא נוזלית מדי או מוצקה מדי.
קוצצים את עלי הנענע, פטרוזיליה וסלרי.
את גבעולי הסלרי קוצצים לחתיכות באורך של חצי סמ בערך.
מערבבים בקערה את העגבניות הקצוצות/עגבניות מרוסקות, עם השום הכתוש, מלח, פלפל, כל הירוקים עד לקבלת תערובת אחידה.
ממלאים – את המיכל בתערובת.
מיישרים – את התערובת בצורה ומסירים את השאריות עד לקבלת צורה נקיה ושטוחה.
לוחצים – את הידית מעל לתבנית ומשחררים את הקציצה על נייר האפייה.
שתפו את הילדים בתהליך העשייה ותקבלו חווית הכנת קציצות מקרבת וזמן איכות עם הילדים. הילדים ישמחו לעזור ובעיקר לאכול את הקציצות בצורות השמחות.
אם רוצים צורה שמחה אחרת פשוט מחליפים את הצורה על ידי ניתוק הידית מהדוחף והמיכל והרכבת דוחף ומיכל של הצורה השמחה הרצויה.
אם עדיין לא מסתדר לחצו על הלינק וצפו בוידאו החלפת צורה בקלות.
אם הקציצה לא משתחררת בקלות אפשר לנער אותה בעדינות או להכניס מרית בין הקציצה למשטח הדוחף ולהפריד קלות הקציצה תשתחרר בקלות. אם עדיין לא מסתדר לחצו על הלינק וצפו בוידאו שחרור קציצה בקלות.