משלוח חינם מעל 150 ש"ח ; HAN25 לקבלת 25% הנחה לחנוכה
את הקציצות האלו, מגישים במשפחה בארוחות חג ובהזדמנויות חגיגיות. הקציצות אווריריות ונימוחות בפה.
המתכון הזה מותאם להכנת הלביבות בעזרת השייפבורגר המכשיר להכנת קציצות והמבורגרים.
3 שיני שום מקולפות ופרוסות לפרוסות דקות.
בצל גדול קצוץ דק
3 כפות שמן
2 כוסות אפונה – קפואה או טרייה.
מלח;פלפל;חצי כף ראס אל חנות
כפית מלאה כורכום – מומלץ לערבב את כל התבלינים בקערה קטנה לאחידות התערובת.
2 כפות סילאן טבעי.
2 כוסות מים רותחים.
חצי כוס פרורי לחם
כף מלח
חצי כף שטוחה בהרט
חצי קילו בשר טחון טרי
2 בטטות קטנות או אחת בינונית
1 בצל קטן
חצי צרור כוסברה
חצי כוס פרורי לחם
כף מלח
חצי כף שטוחה בהרט
כפית פלפל שחור
כפית אבקת אפיה
שמן לטיגון
3 שיני שום מקולפות ופרוסות לפרוסות דקות.
בצל גדול קצוץ דק
3 כפות שמן
2 כוסות אפונה – קפואה או טרייה.
מלח
פלפל
חצי כף ראס אל חנות
כפית מלאה כורכום – מומלץ לערבב את כל התבלינים בקערה קטנה לאחידות התערובת.
2 כפות סילאן טבעי.
2 כוסות מים רותחים.
את הבטטה והבצל נטחן יחד במכונת טחינת בשר – חורים דקים.
נסנן ונוסיף לבשר. נוסיף גם את שאר המרכיבים של התערובת ונערבב את כל המרכיבים לקבלת עיסה אחידה.
ממשיכים להכין עוד קציצות בצורות שמחות מהתערובת ומכניסים למקרר עד לשלב הכנסתן לסיר.
נטגן את הבצל בסיר או מחבת עמוקים עד שיהפוך שקוף.
נוסיף את התבלינים , פרוסות השום והסילאן ונטגן אותם עוד כמה דקות לקבלת ארומה ריחנית.
מוסיפים את המים הרותחים מערבבים טוב לקבלת מרקם נוזלי אחיד ומחכים שהסיר יבעבע.
מוציאים את הקציצות מהמקרר, ומכניסים בזהירות לתוך הרוטב המבעבע. מוודאים שכל הקציצות טבולות בתוך הרוטב כמה שיותר עמוק.
מוסיפים את האפונה לסיר/מחבת, ומנערים כך שכל האפונה תשתלב בין הקציצות ושהיא נכנסת לתוך הרוטב ומכוסה לגמרי.
מבשלים על אש גבוהה למשך כ 10 דקות עם מכסה.
מעבירים לאש נמוכה ומבשלים עוד 20 דק עדיין עם המכסה.
מסירים את המכסה ומבשלים עוד כ 10 דקות שהרוטב יצטמצם.
שתפו את הילדים בתהליך העשייה ותקבלו חווית הכנת קציצות מקרבת וזמן איכות עם הילדים.
הילדים ישמחו לעזור ובעיקר לאכול את הקציצות בצורות השמחות.
אם הקציצה לא משתחררת בקלות אפשר לנער אותה בעדינות או להכניס מרית בין הקציצה למשטח הדוחף ולהפריד קלות הקציצה תשתחרר בקלות. אם עדיין לא מסתדר לחצו על הלינק וצפו בוידאו
שחרור קציצה בקלות.
אם הקציצה לא משתחררת בקלות אפשר לנער אותה בעדינות או להכניס מרית בין הקציצה למשטח הדוחף ולהפריד קלות הקציצה תשתחרר בקלות. אם עדיין לא מסתדר לחצו על הלינק וצפו בוידאו
שחרור קציצה בקלות.

את הקציצות האלו, מגישים במשפחה בארוחות חג ובהזדמנויות חגיגיות. הקציצות אווריריות ונימוחות בפה.
המתכון הזה מותאם להכנת הלביבות בעזרת השייפבורגר המכשיר להכנת קציצות והמבורגרים.
את הבטטה והבצל נטחן יחד במכונת טחינת בשר – חורים דקים.
נסנן ונוסיף לבשר. נוסיף גם את שאר המרכיבים של התערובת ונערבב את כל המרכיבים לקבלת עיסה אחידה.
מכינים קציצות בצורות שמחות מהתערובת ומכניסים למקרר עד לשלב הכנסתן לסיר.
מומלץ שהתערובת תהיה יציבה, לא נוזלית מדי ולא יבשה מדי לקבלת קציצות אחידות.
נטגן את הבצל בסיר או מחבת עמוקים עד שיהפוך שקוף.
נוסיף את התבלינים , פרוסות השום והסילאן ונטגן אותם עוד כמה דקות לקבלת ארומה ריחנית.
מוסיפים את המים הרותחים מערבבים טוב לקבלת מרקם נוזלי אחיד ומחכים שהסיר יבעבע.
מוציאים את הקציצות מהמקרר, ומכניסים בזהירות לתוך הרוטב המבעבע.
מוודאים שכל הקציצות טבולות בתוך הרוטב כמה שיותר עמוק.
מוסיפים את האפונה ומנערים כך שכל האפונה תשתלב בין הקציצות ושהיא נכנסת לתוך הרוטב ומכוסה לגמרי.
מבשלים על אש גבוהה למשך כ 10 דקות עם מכסה.
מעבירים לאש נמוכה ומבשלים עוד 20 דק עדיין עם המכסה.
מסירים את המכסה ומבשלים עוד כ 10 דקות שהרוטב יצטמצם.
ממלאים – את המיכל בתערובת.
מיישרים – את התערובת בצורה ומסירים את השאריות עד לקבלת צורה נקיה ושטוחה.
לוחצים – את הידית מעל לתבנית ומשחררים את הקציצה על נייר האפייה.
שתפו את הילדים בתהליך העשייה ותקבלו חווית הכנת קציצות מקרבת וזמן איכות עם הילדים. הילדים ישמחו לעזור ובעיקר לאכול את הקציצות בצורות השמחות.
אם רוצים צורה שמחה אחרת פשוט מחליפים את הצורה על ידי ניתוק הידית מהדוחף והמיכל והרכבת דוחף ומיכל של הצורה השמחה הרצויה.
אם עדיין לא מסתדר לחצו על הלינק וצפו בוידאו החלפת צורה בקלות.
אם הקציצה לא משתחררת בקלות אפשר לנער אותה בעדינות או להכניס מרית בין הקציצה למשטח הדוחף ולהפריד קלות הקציצה תשתחרר בקלות. אם עדיין לא מסתדר לחצו על הלינק וצפו בוידאו שחרור קציצה בקלות.