משלוח חינם מעל 150 ש"ח ; HAN25 לקבלת 25% הנחה לחנוכה
המושג לביבות מתקשר בדרך כלל ללביבות הלטקס הקלאסיות שמטוגנות במחבת.
כאן נכין את הלביבות בצורה בריאה יותר – אפייה בתנור.
המתכון הזה מותאם להכנת הלביבות בעזרת השייפבורגר המכשיר להכנת קציצות והמבורגרים.
3 תפוחי אדמה בינוניים
2 כפות קמח לבן או חצי כוס פירורי לחם
ביצה גדולה או 2 קטנות טרופות היטב
בצל בינוני
מגרדים בפומפיה על החורים הקטנים את הבצל והתפו"א- עדיף לחצות לאורך כדי להקל על הגירוד. עדיף לגרד בכיוןן אחד מלמעלה למטה.
מנקזים טוב את הנוזלים של התפו"א והבצל – אפשרי לשים במסננת כחצי שעה או לקיצור זמנים, אפשר לסחוט עם הידיים.
מעבירים לקערת ערבוב את התפו"א והבצל המסוננים, מוסיפים את שאר המרכיבים של התערובת ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
כדי שהקציצות תצאה בצורות שמחות מדוייקות ככל האפשר, מומלץ לוודא שהתערובת יציבה ובעלת גוף אך לא נוזלית מדי או מוצקה מדי.
שתפו את הילדים בתהליך העשייה ותקבלו חווית הכנת קציצות מקרבת וזמן איכות עם הילדים.
הילדים ישמחו לעזור ובעיקר לאכול את הקציצות בצורות השמחות.
אם הקציצה לא משתחררת בקלות אפשר לנער אותה בעדינות או להכניס מרית בין הקציצה למשטח הדוחף ולהפריד קלות הקציצה תשתחרר בקלות. אם עדיין לא מסתדר לחצו על הלינק וצפו בוידאו
שחרור קציצה בקלות.
אם הקציצה לא משתחררת בקלות אפשר לנער אותה בעדינות או להכניס מרית בין הקציצה למשטח הדוחף ולהפריד קלות הקציצה תשתחרר בקלות. אם עדיין לא מסתדר לחצו על הלינק וצפו בוידאו
שחרור קציצה בקלות.



מחממים תנור ל 150 מעלות.
מכינים מגש לתנור ועליו נייר אפייה. מברישים את נייר האפייה בשכבה דקה של שמן זית.
לוחצים את הידית מעל לתבנית ומניחים את הקציצה על הנייר אפיה, ממשיכים להכין עוד קציצות בצורות שמחות עד למילוי התבנית או גמר התערובת.
לאחר שהתנור התייצב על 150 מעלות, מכניסים את התבנית ל 10 דקות.
יש לבדוק מדי פעם אם הקציצות מוכנות ולוודא שלא נשרפות. אם עדיין לא מוכן, להכניס לכמה דקות נוספות.
המושג לביבות מתקשר בדרך כלל ללביבות הלטקס הקלאסיות שמטוגנות במחבת.
כאן נכין את הלביבות בצורה בריאה יותר – אפייה בתנור.
המתכון הזה מותאם להכנת הלביבות בעזרת השייפבורגר המכשיר להכנת קציצות והמבורגרים.
מגרדים בפומפיה על החורים הקטנים את הבצל והתפו"א- עדיף לחצות לאורך כדי להקל על הגירוד.
עדיף לגרד בכיוןן אחד מלמעלה למטה.
מנקזים את הנוזלים מהירקות המגורדים, כמה שיותר.
כדאי לסחוט עם היד או להשאיר כ 20 דק מעל רשת עד לניקוז מלא של כל הנוזלים.
מעבירים לקערת ערבוב את התפו"א והבצל המסוננים, מוסיפים את שאר המרכיבים של התערובת.
מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
כדי שהקציצות תצאה בצורות שמחות מדוייקות ככל האפשר, מומלץ לוודא שהתערובת יציבה ובעלת גוף.
אך לא נוזלית מדי או מוצקה מדי.
ממלאים – את המיכל בתערובת.
מיישרים – את התערובת בצורה ומסירים את השאריות עד לקבלת צורה נקיה ושטוחה.
לוחצים – את הידית מעל לתבנית ומשחררים את הקציצה על נייר האפייה.
שתפו את הילדים בתהליך העשייה ותקבלו חווית הכנת קציצות מקרבת וזמן איכות עם הילדים. הילדים ישמחו לעזור ובעיקר לאכול את הקציצות בצורות השמחות.
אם רוצים צורה שמחה אחרת פשוט מחליפים את הצורה על ידי ניתוק הידית מהדוחף והמיכל והרכבת דוחף ומיכל של הצורה השמחה הרצויה.
אם עדיין לא מסתדר לחצו על הלינק וצפו בוידאו החלפת צורה בקלות.
אם הקציצה לא משתחררת בקלות אפשר לנער אותה בעדינות או להכניס מרית בין הקציצה למשטח הדוחף ולהפריד קלות הקציצה תשתחרר בקלות. אם עדיין לא מסתדר לחצו על הלינק וצפו בוידאו שחרור קציצה בקלות.