משלוח חינם מעל 150 ש"ח ; HAN25 לקבלת 25% הנחה לחנוכה
המושג לביבות מתקשר בדרך כלל ללביבות הלטקס הקלאסיות שנמצאות באתר (לביבות לטקס קלאסיות – בקרוב יעלה באתר), אך ישנם לא מעט וריאציות למתכון ללביבות. ילדים לא תמיד אוהבים את המתכון הקלאסי (לפחות אלו שבסביבה שלי) .
במתכון הזה,הבטטה הופכת את הלביבה למתוקה יותר והשיבולת שועל לבריאה יותר – שילוב טעים ששמשכנע ילדים.
והכי חשוב, הילדים אכלו בכיף עם טעם של עוד – הזמינו סיבוב נוסף
המתכון הזה מותאם להכנת הלביבות בעזרת השייפבורגר המכשיר להכנת קציצות והמבורגרים.
המתכון הזה מותאם להכנת הלביבות בעזרת השייפבורגר המכשיר להכנת קציצות והמבורגרים.
שמנת חמוצה או יוגורט נקי
עירית קצוצה
2 בטטות בינוניות מבושלות ורכות
ביצה בינונית, טרופה היטב
חצי כוס שיבולת שועל דקה
מועכים את הבטטה עד לקבלת מחית אחידה.
מוסיפים את שאר המרכיבים ומערכבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
כדי שהקציצות תצאה בצורות שמחות מדוייקות ככל האפשר, מומלץ לוודא שהתערובת יציבה ובעלת גוף אך לא נוזלית מדי או מוצקה מדי..
שמים בקערת הגשה נאה את השמנה החמוצה או את היוגורט.
.
קוצצים את העירית ומפזרים מעל הקערה המלאה.
שתפו את הילדים בתהליך העשייה ותקבלו חווית הכנת קציצות מקרבת וזמן איכות עם הילדים.
הילדים ישמחו לעזור ובעיקר לאכול את הקציצות בצורות השמחות.
אם הקציצה לא משתחררת בקלות אפשר לנער אותה בעדינות או להכניס מרית בין הקציצה למשטח הדוחף ולהפריד קלות הקציצה תשתחרר בקלות. אם עדיין לא מסתדר לחצו על הלינק וצפו בוידאו
שחרור קציצה בקלות.
אם הקציצה לא משתחררת בקלות אפשר לנער אותה בעדינות או להכניס מרית בין הקציצה למשטח הדוחף ולהפריד קלות הקציצה תשתחרר בקלות. אם עדיין לא מסתדר לחצו על הלינק וצפו בוידאו
שחרור קציצה בקלות.



מניחים נייר אפיה על המגש.
מתיזים טיפות שמן זית על הנייר אפיה או מורחים שכבה דקה בעזרת מברשת.
מלבבים לביבות ומניחים בזהירות על הנייר אפיה שבתוך האייר פריי.
לא להניח קציצה על קציצה.
בשביל הפעם הראשונה, מפעילים על חום של 180 מעלות למשך 10 דקות.
בודקים את מצב הקציצה, אם עדיין לא מוכנה, מוסיפים עוד סיבובים של 3 דקות כל פעם,
עד שהקציצה מוכנה ולא שרופה.
מחממים שמן לטיגון במחבת ומחכים שיתחמם כראוי.
מעבירים בעדינות את הלביבות שהכנתם עם ה Shape Burger לתוך המחבת ומטגנים משני הצדדים עד לקבלת לביבה שחומה וקריספית.
חשוב – בזמן שהופכים את הלביבות, יש לעשות זאת בעדינות כדי לשמור על צורתה. אחרי הטיגון, מומלץ להניח על רשת קירור לניקוז השמן העודף.
מחממים תנור ל 150 מעלות.
מכינים מגש לתנור ועליו נייר אפייה. מברישים את נייר האפייה בשכבה דקה של שמן זית.
לוחצים את הידית מעל לתבנית ומניחים את הלביבה על הנייר אפיה, ממשיכים להכין עוד לביבות בצורות שמחות עד למילוי התבנית או גמר התערובת.
לאחר שהתנור התייצב על 150 מעלות, מכניסים את התבנית ל 10 דקות.
יש לבדוק מדי פעם אם הלביבות מוכנות ולוודא שלא נשרפות. אם עדיין לא מוכן, להכניס לכמה דקות נוספות.
המושג לביבות מתקשר בדרך כלל ללביבות הלטקס הקלאסיות שנמצאות באתר (לביבות לטקס קלאסיות – יעלה בקרוב), אך ישנם לא מעט וריאציות למתכון ללביבות. ילדים לא תמיד אוהבים את המתכון הקלאסי (לפחות אלו שבסביבה שלי) .
במתכון הזה,הבטטה הופכת את הלביבה למתוקה יותר והשיבולת שועל לבריאה יותר – שילוב טעים ששמשכנע ילדים.
והכי חשוב, הילדים אכלו בכיף עם טעם של עוד – הזמינו סיבוב נוסף
המתכון הזה מותאם להכנת הלביבות בעזרת השייפבורגר המכשיר להכנת קציצות והמבורגרים.
מועכים את הבטטה עד לקבלת מחית אחידה.
מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
כדי שהקציצות תצאה בצורות שמחות מדוייקות ככל האפשר, מומלץ לוודא שהתערובת יציבה ובעלת גוף אך לא נוזלית מדי או מוצקה מדי.
שמים בקערת הגשה נאה את השמנה החמוצה או את היוגורט.
קוצצים את העירית ומפזרים מעל הקערה המלאה.
ממלאים – את המיכל בתערובת.
מיישרים – את התערובת בצורה ומסירים את השאריות עד לקבלת צורה נקיה ושטוחה.
לוחצים – את הידית מעל לתבנית ומשחררים את הקציצה על נייר האפייה.
שתפו את הילדים בתהליך העשייה ותקבלו חווית הכנת קציצות מקרבת וזמן איכות עם הילדים. הילדים ישמחו לעזור ובעיקר לאכול את הקציצות בצורות השמחות.
אם רוצים צורה שמחה אחרת פשוט מחליפים את הצורה על ידי ניתוק הידית מהדוחף והמיכל והרכבת דוחף ומיכל של הצורה השמחה הרצויה.
אם עדיין לא מסתדר לחצו על הלינק וצפו בוידאו החלפת צורה בקלות.
אם הקציצה לא משתחררת בקלות אפשר לנער אותה בעדינות או להכניס מרית בין הקציצה למשטח הדוחף ולהפריד קלות הקציצה תשתחרר בקלות. אם עדיין לא מסתדר לחצו על הלינק וצפו בוידאו שחרור קציצה בקלות.